Έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής ποινής, στις 22 Απριλίου πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών.
Ο ίδιος πλέον έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί , πόσο μάλλον να βρεθεί στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με τους περιοριστικούς όρους ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται και κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.
Μία ποινή που σε πρώτη φάση φαινόταν «μαμούθ» όμως στην πράξη η εκτιτέα ποινή κάθειρξης ήταν τα 25 χρόνια από τα οποία μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκιση
Κλήρωση Τζόκερ (24/12): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Το χρονικό της σύλληψης
Μέχρι τη σύλληψή του, την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο 52χρονος Κρητικός ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ. Ο γυμναστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της οποίας προέβησαν σε πολύ λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να τεκμηριωθούν απόλυτα τα αδικήματα τα οποία διέπραξε ο Σειραγάκης.
Ο κατηγορούμενος λειτουργούσε με μεθοδικότητα: Έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας με τα θύματά του, σε σημείο που δεν μπορούσε να γίνει φανερή η δράση του στις οικογένειες των παιδιών.
Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διάσπαρτες πληροφορίες που ήθελαν τον Σειραγάκη να έχει αναπτύξει περίεργες σχέσεις με ορισμένα παιδιά.
Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην προπονητή, έπειτα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του, μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Από το υλικό που συνελέγη τότε, οι Αρχές κατέληξαν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δράση του Σειραγάκη.
Πηγή: neakriti.gr