Από αυτούς, οι 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.
Οι τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους που κατέληξαν σήμερα ήταν μεγάλοι σε ηλικία, και νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία Σωτηρία, Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο πέμπτος ήταν μόλις 40 ετών με υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν”.
Να σημειωθεί ότι ο ένας ηλικιωμένος ζούσε στην Ξάνθη και πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό στην πόλη. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία. Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας η καμπύλη του ρυθμού αύξησης στην χώρας δείχνει να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση. Τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο, είπε αναφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ.
Επίσης είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα μας δείξουν μία ακόμη καλύτερη εικόνα και όλα εξαρτώνται από το πώς θα πάμε τις επόμενες εβδομάδες.
Αναφορικά με την μεφλοκίνη που χρησιμοποιείται τον τελευταίο καιρό είπε: «Η μεφλοκίνη είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία. Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο. Σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές η μεφλοκίνη. Πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό και τα όπλα μας».
Κλήρωση Τζόκερ (24/11): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.
Για τα τεστ που γίνονται ο κ. Τσιόδρας είπε: «15.000 τεστ είναι λίγα; Δεν έχουμε ακριβή εικόνα τι γίνεται στη χώρα μας; Αύριο δεν θα έπρεπε να τους ξαναελέγξουμε; Χρειάζεται μία στρατηγική και προτεραιότητα. Ελάχιστες χώρες εφαρμόζουν τη στρατηγική Ν.Κορέας και Ταϊβάν οι οποίες ήταν έτοιμες».
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρατείνεται η ισχύς απαγόρευσης των καταστημάτων, στους χώρους λατρείας, παρατάθηκε η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά για άλλες επτά ημέρες.
Επίσης τόνισε ότι 4 ειδικά συνεργεία πήγαν σε Ξάνθη Κομοτηνή για να πάρουν δείγμα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια. Επιμένουμε και μένουμε σπίτι».
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα μέτρα είναι ατομική ευθύνη και επεσήμανε ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί όλα τα υδραυλικά σε σπίτια στην επαρχία ώστε ο κόσμος να πάει στα εξοχικά του.
Για το Πάσχα τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκδρομέων και καλούμε τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του χωρίς να αποκλείσει νέα μέτρα για να αποφευχθεί η μετακίνηση.