Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο και στη θάλασσα Κυθήρων πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι ένα έως δύο βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση
Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.