Βέβαια, ο νέος αυστηρός κανονισμός που αφορά τα προσωπικά δεδομένα έχει… δέσει τα χέρια των υπεύθυνων, καθώς δεν τους επιτρέπει να ανοίγουν πλέον γράμματα που ως διεύθυνση εμφανίζεται ο Βόρειος Πόλος ή η Καισαρεία και παραλήπτης είναι μόνο ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών!
Πέρσι υπήρξαν περισσότερες από 120.000 αποστολές, ενώ σημαντική μερίδα ήταν παιδιά που ζητούσαν παγκόσμια ειρήνη, αγάπη και ήθελαν ο παππούς με την άσπρη γενειάδα να μην ξεχάσει όσους έχουν ανάγκη. Πιστός στην αλληλογραφία και ένας Κινέζος μαθητής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν παραλείπει να στέλνει το δικό του γράμμα και ας βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.
Ίδιο σκηνικό επικρατεί και τις τελευταίες ημέρες, αφού οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν τεράστιο όγκο γραμμάτων από όλες τις γωνιές της χώρας, με μικρούς και μεγάλους να ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει όσα επιθυμούν. Ανάμεσα στα ομαδικά γράμματα που στάλθηκαν από σχολεία και παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν και πολλά ακόμα που δεν έχουν ηλικία, αφού η ανάγκη για να πιστέψουν οι άνθρωποι στη μαγεία χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.
Στο τραπέζι ήταν ανοιχτό ένα μπλοκ ζωγραφικής από το 3ο Νηπιαγωγείο Χίου. Η νηπιαγωγός φαίνεται πως είχε ζητήσει από τα παιδιά να ζωγραφίσουν αλλά και να ευχαριστήσουν τον Άγιο Βασίλη και τα ΕΛΤΑ που κάθε χρόνο είναι στο πλευρό τους. Η Κατερίνα έφτιαξε τον αγαπημένο Άγιο χωρίς γενειάδα και με τα δυο του χέρια να δείχνουν ψηλά, η Μαρία την οικογένειά της γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ ταυτόχρονα έξω από το σπίτι έπεφτε χιόνι. Η Μικαέλα, από την άλλη, αποτύπωσε τον Άγιο Βασίλη εν δράσει, να φεύγει από το μαγικό του καταφύγιο με τον σάκο στο χέρι, πηγαίνοντας από καμινάδα σε καμινάδα.
Άλλα, πάλι, που είχαν στείλει επίσης ανοιχτά γράμματα ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει τα αγαπημένα τους παιχνίδια, όμως, σαν μεγάλα παιδιά που είναι, ήθελαν να μην ξεχάσει τα μικρότερα αδερφάκια τους. «Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη σε παρακαλώ φέρε μου ένα play mobil αεροδρόμιο. Σε παρακαλώ Άγιε Βασίλη φέρε μου και μια κουδουνίστρα για την μπέμπα μας. Πολλά φιλάκια» γράφει χαρακτηριστικά ένας από τους πολλούς φίλους του παππού με τα κόκκινα ρούχα.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
«Πολλά παιδιά από τη χαρά τους να στείλουν γρήγορα γράμμα δεν γράφουν ούτε διεύθυνση, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων ο φάκελος είναι ανοιχτός» εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο ο Λάζαρος Λαζαρίδης, διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας. Όπως σημειώνει, «εμείς χαιρόμαστε να διαβάζουμε τις επιθυμίες των παιδιών, αλλά αν η μαμά δεν βάλει τα στοιχεία, δεν μπορούμε να απαντήσουμε ξεχωριστά. Πέρσι από τα 120 χιλ. γράμματα που λάβαμε, στείλαμε απάντηση σε περίπου 50 χιλ.».
Η δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη» φέτος μετρά 27 χρόνια ζωής. Η ιδέα προέκυψε από τον όγκο των επιστολών με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, που άρχισαν μέσα στα χρόνια να συγκεντρώνονται στα απλά γραμματοκιβώτια. «Γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και με πρωτοβουλία εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ξεκίνησε μια προσπάθεια να απαντηθούν τα γράμματα των παιδιών, για να αισθανθεί το παιδί ότι κάποιος βρήκε το γράμμα του, ότι κάτι υπάρχει πιο έξω από το στενό περιβάλλον του που ανταποκρίνεται στην ανάγκη του για επικοινωνία» σημειώνει η προϊσταμένη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Ελένη Κοντού.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έβαλαν και φέτος τα γιορτινά τους, γραμματοκιβώτια ντύθηκαν στα κόκκινα και περιμένουν πάλι τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Το πρώτο γράμμα μάλιστα έφτασε νωρίς, και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου, με τον αποστολέα να είναι ένα παιδί από την Κατερίνη.
Οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ, που περιμένουν τα γράμματα μέχρι 4 Ιανουαρίου, συνιστούν να γράφονται σωστά τα στοιχεία του αποστολέα για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γράμματα, στέλνοντας παράλληλα και ένα δωράκι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το μήνυμα «κάθε γραμματόσημο… χιλιάδες χαμόγελα» και σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μέρος των εσόδων από την πώληση των χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν στις 23 Νοεμβρίου 2018 θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]