Μία δικογραφία και μία σύλληψη ανά τρεις την τετραετία 2015-2018. Και οι δύο συγκρινόμενες τετραετίες, διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επερώτηση του πρώτου, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη κατέθεσε στη Βουλή τα στοιχεία διαφόρων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με συλλήψεις και δικογραφίες που αφορούσαν σε αδικήματα τα οποία διαπράττονταν μέσα ή πέριξ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Τα στοιχεία των συγκεκριμένων διαστημάτων αναδείκνυαν εμφατικά -παρά τα όποια «μαγειρέματα» περιελάμβαναν ανάλογα με το πολιτικό κόστος και το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης- πως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ο περιβάλλων χώρος εξασφαλίζουν… άσυλο και «πελατεία» διαφόρων συμμοριών, όπως φάνηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος που λειτουργούσε «σούπερ μάρκετ» διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ληστές, κλέφτες και ναρκέμποροι αναζητούν θύματα ή αγοραστές στα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας το ακαταδίωκτο.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: «Νεκρώνουν» τα πάντα - Τι θα ισχύσει σε ΜΜΜ και σχολεία
Στην Αττική
Τα στοιχεία εγκληματικότητας αφορούσαν κυρίως στα ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Πάντειο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά), που εδρεύουν στην Αττική.
Την τετραετία 2010-2014 σχηματίστηκαν 417 δικογραφίες για διακίνηση ναρκωτικών και καταγράφηκαν 448 συλλήψεις για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Αλλες έξι δικογραφίες και τέσσερις συλλήψεις σχηματίστηκαν για ληστείες, έξι δικογραφίες και 13 συλλήψεις για παραεμπόριο. Συνολικά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σχηματίστηκαν 429 δικογραφίες και συνελήφθησαν 465 άτομα για διάφορα αδικήματα σε πανεπιστήμια της Αττικής…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]