Προσωρινά κρατούμενος στη Ρόδο παραμένει ο 25χρονος Λιβανέζος αξιωματικός Ασφαλείας, ενώ ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί 14 μετανάστες. Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε να χειρίζεται η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όταν εντόπισαν αρχικά μια μικρή ομάδα αλλοδαπών και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. Την ομάδα αυτή, των 4 μεταναστών, μετέφερε μία 29 Ουκρανή από το λιμάνι της Ρόδου στην περιοχή Κρεμαστή και τους προμήθευσε -σύμφωνα με τις καταθέσεις τους- με πλαστές βελγικές ταυτότητες και τους οδήγησε σε ξενοδοχείο.
Οταν οι 4 Σύροι έδειξαν στη ρεσεψιόν τις ταυτότητες οι οποίες είχαν κλαπεί από τουρίστες, τα στελέχη του Λιμενικού τους προσήγαγαν. Από τις καταθέσεις και τα έγγραφα που είχαν πάνω τους προέκυψε ότι ήταν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «ORIENT QUEEN», στο οποίο αν και δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω όταν αυτό αναχώρησε για Μύκονο, πλοίαρχος και αξιωματικός Ασφαλείας δεν ανέφεραν τίποτα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο. Οι έρευνες των λιμενικών συνεχίστηκαν και εντοπίστηκαν ακόμα 5 Σύροι μέσα στην πόλη της Ρόδου, οι οποίοι ήταν επίσης επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Στις καταθέσεις τους οι μετανάστες υποστήριξαν ότι πλήρωσαν δουλέμπορους τόσο στη Συρία όσο και τον Λίβανο για να επιβιβαστούν στο πλοίο, να αποβιβαστούν στη Ρόδο και από εκεί να ταξιδέψουν στη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Μετά από 10 χρόνια οι δύο αρκούδες του Νυμφαίου έπεσαν χωριστά σε χειμερία νάρκη
Διαβάστε επίσης: Μυστήριο με κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 23 Σύρους μετανάστες
Εκτός από τους 9 μετανάστες, από έλεγχο του Λιμεναρχείου Μυκόνου όταν το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο νησί εντοπίστηκαν ότι υπήρχαν τα διαβατήρια των 9 συλληφθέντων, ενώ έλειπαν χωρίς ενημέρωση ακόμη 14 μετανάστες οι οποίοι είχαν αφήσει και αυτοί τα διαβατήριά τους εκεί. Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος Ασφαλείας του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Ρόδο καθώς τη δικογραφία σχημάτισε το Λιμεναρχείο Ρόδου.
Η διαχειρίστρια εταιρία του «ORIENT QUEEN», με σημαία Μπαχάμες είναι η Αbou merhi cruises (ΑΜC cruises) με έδρα τη Βηρυτό. Το πλοίο ξεκινάει κάθε Κυριακή από τη Βηρυτό και πραγματοποιεί 7ήμερη κρουαζιέρα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ξεκινά τη Δευτέρα στην τουρκική πόλη Alanya και στη συνέχεια έρχεται στην Ελλάδα κάνοντας στάσεις στη Ρόδο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Η εταιρία στο site της διαφημίζει έντονα τη μη υποχρέωση των επιβατών να έχουν βίζα, ενώ εκτός από τον Λίβανο, έχει συνεργάτες σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Συρία, το Ιράκ, η Ιορδανία και το Ιράν. Το ελάχιστο κόστος για μία τέτοια κρουαζιέρα είναι 1.000 ευρώ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]