Οι δημοσιογράφοι περίμεναν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από το σπίτι του και στη θέα τους, οι αλληλέγγυοι και τα μέλη του Ρουβίκωνα αντέδρασαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση της συνηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ.
Οι φίλοι του ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα του χώρου και να μην ενοχλήσουν περαιτέρω την οικογένεια.
b
Τον υποδέχτηκαν με συνθήματα
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια για δύο ημέρες. Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12:14 μετά από 15 χρόνια. Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας.
Ακριβώς έξω από τον πύλη βρίσκονταν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Εκτωρας.
«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είπε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας.
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος Τούρκος για τη δολοφονία του εργοδότη του
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «Λουκάς» της 17Ν, κατά τη διάρκεια της διήμερης άδειας που του χορηγήθηκε θα πρέπει να δίνει παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, στον Βαρνάβα, δύο φορές την ημέρα. Στο σπίτι του στον Βαρνάβα μένει η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου (το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στον Κορυδαλλό, στις 11 Δεκεμβρίου του 2002).
Τι είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο Συμβούλιο των φυλακών
«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη επικαλείται τις προυποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση, οι οποίες είναι και οι μοναδικές που θέτει ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999.
Πηγές των φυλακών αναφέρουν οτι ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%, δηλαδή η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νεου αδικήματος κατα την άδεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάθε κρατούμενος, δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες έχουν δικαίωμα οταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης. Επισημαίνουν δε πως ακόμα και οι Απριλιανοί θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιωμάτος, αλλά δεν το αιτήθηκαν ποτέ.