Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.
Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη.
Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.
Η συγκλονιστική κατάθεση Λεμπιδάκη
«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του. Οπως είπε ο επιχειρηματίας «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».
Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».
Μετά την κατάθεσή του, στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο απαχθείς επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του, έδωσε κατάθεση και εξετάστηκε από ψυχολόγο, και πήγε στο σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου. Το όχημα οδηγούσε επιστήθιος φίλος του γνωστού επιχειρηματία.
Η εισβολή και η συνομιλία με τους αστυνομικούς
Κατά την εισβολή των αστυνομικών, πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον ιδιοκτήτη της μάντρας που βρίσκεται στο ισόγειο. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε στο κεντρικό του δελτίο ο Alpha, φτάνουν στον πρώτο όροφο όπου κρατείται αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Σπάνε την πόρτα και ο φρουρός δεν προλαβαίνει να κάνει καμία κίνηση. Ο επιχειρηματίας που κοιμάται ξυπνά.
Ο διάλογός του με τους αστυνομικούς είναι ο εξής:
Λεμπιδάκης: Τι έγινε;
Αστυνομικοί: Κύριε Λεμπιδάκη είμαστε αστυνομικοί. Τελείωσε. Είστε ελεύθερος.
Λεμπιδάκης: Ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ ρε παιδιά.
Αστυνομικός: Τώρα μην ανησυχείτε. Όλα τελείωσαν.
Λεμπιδάκης: Δεν πίστευα ότι θα τελείωνε ποτέ αυτή η ιστορία. Είχα αρχίσει να φοβάμαι για τον εαυτό μου. Το τελευταίο διάστημα είχα απελπιστεί.
Φύλο και φτερό η μάντρα
Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ το χώρο στον οποίο οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, συλλέγοντας στοιχεία για την απαγωγή που διήρκησε 6 ολόκληρους μήνες και έληξε σήμερα το πρωί, μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των επίλεκτων ανδρών της ΕΛΑΣ.
Από το πρωί, αστυνομικοί «σαρώνουν» τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων, στον οποίο κρατείτο δεμένος σε ένα κρεβάτι ο επιχειρηματίας, ψάχνοντας να βρουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
Αστυνομικοί της σήμανσης, ελέγχουν το χώρο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Flashnews.gr, μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση με σακκούλες, ευρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση και θα αποτελέσουν στην ογκώδη, όπως αναμένεται δικογραφία.
Η πολυπληθής ομάδα της ΕΛΑΣ, για πάνω από 10 ώρες, ερευνά το χώρο που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία, σε σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε κανονικά η μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.
Σύμφωνα με το neakriti.gr οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδρασαν με συντονισμένο τρόπο τις 186 μέρες της ομηρίας, όχι όμως και χωρίς λάθη που οδήγησαν τελικά στη σύλληψή τους.
Ο στενός πυρήνας των απαγωγέων είχε στήσει την επιχείρηση ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο κρησφύγετο των κακοποιών, ο επιχειρηματίας άκουγε μόνο φωνές καθώς βρισκόταν πίσω από ένα παραβάν και φέρεται να μην έχει αντικρίσει καθόλου τα πρόσωπα των δραστών.
Αναγνωρίζει τις φωνές των δραστών
Μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής. Ο 53χρονος επιχειρηματίας πάντως δεν φέρει να φέρει ίχνη στα χέρια του από χειροπέδες και ήταν αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα στρώμα για να μην επιχειρήσει να διαφύγει, γεγονός που ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο καθώς ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένος.
Το προφίλ των δραστών
Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, ήδη ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε τουλάχιστον 17. Τα 7 πρόσωπα θεωρείται ότι είναι ο στενός πυρήνας των απαγωγέων. Η πληροφορία ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του επιχειρηματία, δεν ευσταθεί.
Πάντως στο σύνολό τους πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οικονομικά κατεστραμμένων επιχειρηματιών- που είχαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -με παραβατική συμπεριφορά, άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στις αρχές.
Ιδιοκτήτης στριπτιζάδικων, μεσίτης και μία ανήλικη κοπέλα ανάμεσα στους απαγωγείς
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής και ακόμη ένα άτομο. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα.
Ολη η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου συζητά την απαγωγή, την ευτυχή της κατάληξη αλλά και τους εμπλεκόμενους σε αυτή.
Οι περισσότεροι θεωρούσαν «υπεράνω υποψίας» τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπου κρατούνταν αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν γνωστός στην Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο και έδειχνε εύρωστος οικονομικά.
Ο ιδιοκτήτης της μάντρας ήταν εκείνος που σύμφωνα με τις πληροφορίες, «κρατούσε τσίλιες» ενώ η ανήλικη κόρη του – που συνελήφθη επίσης – φέρεται να αγόραζε τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη.
Συνελήφθη επίσης ένας μεσίτης του Ρεθύμνου -ενεργό μέλος κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Στη φάκα της αστυνομίας πιάστηκε και ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά
Ενας ακόμη συλληφθείς ήταν ιδιοκτήτης στριπτιζάδικων στην Κρήτη, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Εχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία ενώ κατά πληροφορίες, είναι συγγενής ενός εκ των υπαλλήλων που εργάζονταν στην εταιρεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε εδώ και τρεις μήνες τους δράστες
Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.
Τι λέει η μητέρα της ανήλικης
«Αποκλείεται να αγόραζε τις κάρτες η κόρη μου. Ηταν πάντα μαζί μου, λέει η μητέρα της 16χρονης, που κρατείται καθώς φέρεται να είναι εκείνη που αγόραζε τις κάρτες ανανέωσης.
«Ό,τι κάρτα χρησιμοποιούσε εκείνη της την αγόραζα εγώ κι αν δεν την αγόραζα, της έδινα χρήματα και πήγαινε εκείνη, Οι κάρτες ήταν των δέκα ευρώ, μία φορά το μήνα» είπε στην εκπομπή Tatiana Live η μητέρα της 16χρονης.
Σύμφωνα με την ίδια, η σύλληψη του άνδρα της και της κόρη της έγινε το πρωί μέσα στο σπίτι: Το πρωί ήρθαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τους δύο. Εγώ το έμαθα το μεσημέρι” είπε χαρακτηριστικά.
«Αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες», υποστηρίζει η σύζυγός του άνδρα που κρατείται από την Αστυνομία και συμπληρώνει: «Ούτε ο μπαμπάς μας είναι ανακατεμένος ούτε η κόρη μου. Ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί τον συνέλαβαν».
Την Τετάρτη τελικά η παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής
Την Τετάρτη το πρωί τελικά, στην έδρα της ΓE.Π.A.Δ. Κρήτης στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Παρόντες θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς. Η παρουσίαση θα γίνει από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Αλλαζαν συνεχώς κρησφύγετα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.
Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη. Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.
https://youtu.be/C2RTSh9mydk
Ο τυχαίος έλεγχος πρόδωσε τους απαγωγείς
Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.
Η έρευνα στο σπίτι στα Σφακιά και η μπλόφα από την ΕΛ.ΑΣ.
Από τη στιγμή εκείνη, το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη, με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες να εντοπίσουν το κρησφύγετο όπου κρατείτο ο όμηρος και από χθες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.
Πως έφτασε όμως εκεί η ΕΛΑΣ;
Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά χρησιμοποιήθηκαν κοριοί προκειμένου να ξεκινήσει η παρακολούθηση όσων είχαν εμπλοκή στην απαγωγή. Στη συνέχεια, οι δράστες οδήγησαν -χωρίς να το γνωρίζουν βέβαια- τους αστυνομικούς στη μάντρα των αυτοκινήτων, όπου είχαν φυλακίσει τον επιχειρηματία.
Οι αστυνομικοί «παγίδευσαν» την περιοχή με μικροκάμερες προκειμένου να παρακολουθούν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τη μάντρα αυτοκινήτων. Μόλις ήταν έτοιμο το σχέδιο επέμβασης της αστυνομίας, τότε χρησιμοποιήθηκαν και θερμικές κάμερες drone. Οι αστυνομικοί ήθελαν να βρίσκονται όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα στον χώρο, ώστε να προχωρήσουν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Και το κατάφεραν απελευθερώνοντας τον επιχειρηματία και βάζοντας… τέλος στο μαρτύριο του.
Οι θερμικές κάμερες από drone έπαιξαν τον ρόλο… κλειδί, καθώς ουσιαστικά έδωσαν το σήμα για να μπουκάρουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας όταν οι δύο εκ των απαγωγέων κοιμήθηκαν και έτσι τους έπιασαν στον ύπνο.
Το drone με τις θερμικές κάμερες ουσιαστικά δίνει σήμα πότε υπάρχει κίνηση. Είναι τα απόλυτα εργαλεία παρακολούθησης και ασφάλειας. Βασίζουν τη λειτουργία τους στο γεγονός ότι όλα τα αντικείμενα με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν (-273° C) εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Έτσι, μπορούν να εντοπίσουν στόχο μέσα σε απόλυτο σκοτάδι, καταγράφοντας μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το σώμα.
Δείτε πως λειτουργούν οι θερμικές κάμερες
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ
Ήταν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου όταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στο Ηράκλειο από ένα ένα συνηθισμένο επιχειρηματικό του ταξίδι. Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, πήρε ταξί και μετέβη στο εργοστάσιο της οικογένειας στη Βιομηχανική Περιοχή. Εκεί παρέμεινε για λίγα λεπτά όπου συνομίλησε με τη μητέρα του και στη συνέχεια με το δικό του αυτοκίνητο αναχώρησε (περίπου στις 15.00) για το σπίτι του στα Καλέσσα. Πριν όμως ολοκληρώσει την διαδρομή, οι απαγωγείς του έστησαν ενέδρα.
Δύο αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί πριν αρκετούς μήνες, του έκλεισαν τον δρόμο, ένα από μπροστά κι ένα από πίσω και τον ακινητοποίησαν. Την συγκεκριμένη στιγμή ο επιχειρηματίας, (να σημειώσουμε ότι έφυγε νωρίς, σε σχέση με το συνηθισμένο ωράριό του, λόγω πονοκεφάλου), μιλούσε στο κινητό με ένα συνεργάτη του στη Γαλλία και όταν του τράκαραν το αυτοκίνητο, του είπε για το συμβάν: «Ωχ, κάποιος με τράκαρε. Σε κλείνω να δω τι συμβαίνει». Τότε, τον πλησίασε ένας από τους απαγωγείς και του ζήτησε να τον ακολουθήσει ήσυχα στο άλλο αυτοκίνητο που περίμενε στο δρόμο με την μηχανή αναμμένη. Ακολούθως, άλλο μέλος της σπείρας κι ενώ το αυτοκίνητο με τον απαχθέντα επιχειρηματία απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, έβαλε φωτιά στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, που μετείχαν στην απαγωγή, προκειμένου να τα κάψει ολοσχερώς για να καλυφθεί έτσι κάθε ίχνος των απαγωγέων, που ενδεχομένως θ’ ανακάλυπταν οι έρευνες της αστυνομίας (αποτυπώματα, DNA κλπ).
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Η φωτιά στα δύο αυτοκίνητα έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής, που ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική, η οποία έφθασε στο σημείο σε λίγα λεπτά. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η αστυνομία, που μετέβη στο χώρο κι αμέσως διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απαγωγή. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία ήταν εγκαταλελειμμένο εκεί με σπασμένο το τζάμι του οδηγού και ελαφρά τρακαρισμένο.
Από την ώρα αυτή, περίπου 15:50, η αστυνομία έστησε μία γιγάντια επιχείρηση με σκοπό, αφ’ ενός να εντοπίσει τους απαγωγείς, αφ’ ετέρου να μην θέσει σε κίνδυνο την ζωή του απαχθέντος επιχειρηματία.
Σε όλη την ευρύτερη περιοχή στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα και γίνονταν ενδελεχείς έλεγχοι στα διερχόμενα οχήματα.
Παράλληλα, αστυνομικοί συνέλεγαν πληροφορίες από παρακείμενα καταστήματα και σπίτια, ενώ άρχισε η επεξεργασία οπτικού υλικού από τις κάμερες που υπήρχαν σε καταστήματα της περιοχής.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας, όλες τις μέρες που μεσολάβησαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του απαχθέντος, ήταν πρωτοφανής. Από την πρώτη στιγμή ήρθαν στο Ηράκλειο ειδικοί στις διαπραγματεύσεις αστυνομικοί καθώς και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης που διαθέτει κεντρικά η ΕΛ.ΑΣ.
Επικεφαλής της τεράστιας αυτής αστυνομικής επιχείρησης ο επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο αστυνομικός επιθεωρητής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης.
Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
Από τη στιγμή, που έγινε οριστικά βέβαιο ότι η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε αποκλειστικά για λύτρα (αρχικά υπήρχαν υπόνοιες και για άλλους λόγους, όπως ο βιομηχανικός ανταγωνισμός), η αστυνομία ενημέρωσε τους συγγενείς του, ότι χρειάζεται τεράστια υπομονή και χρόνος, μέχρι να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί συμφωνία. Οι δράστες, συνηθίζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, να αφήνουν να περνά ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα φορτίζει συναισθηματικά τους συγγενείς του απαχθέντος, με αποτέλεσμα να δέχονται πιο εύκολα τις οικονομικές απαιτήσεις τους.
Η πρώτη επαφή των δραστών με την οικογένεια του Μιχάλη έγινε μετά από 17 μέρες με μήνυμα στο κινητό του αδερφού του Μανώλη. Το μήνυμα, που ήταν από καρτοκινητό, ανέφερε ότι «ο Μιχάλης είναι καλά στην υγεία του».
Την επόμενη μέρα ήρθε νέο μήνυμα στο κινητό του Μανώλη, από άλλο καρτοκινητό, που ανέφερε ότι «για να απελευθερωθεί ο Μιχάλης θέλουν 100 εκατομμύρια».
Ακολούθησαν, με τον ίδιο τρόπο κι άλλες επαφές. Η οικογένεια, ζήτησε από τους απαγωγείς αποδείξεις ότι ο Μιχάλης είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Οι απαγωγείς άφησαν σε κάποιο προσυνεννοημένο μέρος χειρόγραφη επιστολή του Μιχάλη, ο οποίος επιβεβαίωνε ότι είναι καλά. Οι επικοινωνίες με τους απαγωγείς συνεχίζεται. Οι ίδιοι εμφανίζονται αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους.
KOMBIKO ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Τον Ιούνιο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσουν νέα επικοινωνία των δραστών, η οποία είχε παγώσει για μήνες, η οικογένεια αποφασίζει να δώσει στη δημοσιότητα μία επιστολή στην οποία ευχαριστεί την ΕΛΑΣ για τις έρευνες. Οι απαγωγείς επικοινωνούν ξανά. Προκλητικοί, απαντούν και ζητούν ακατέβατα 70 εκατομμύρια. Οι μήνες κυλούν με την οικογένεια να διαμηνύει για πολλοστή φορά, ότι αδυνατεί να δώσει πάνω από 10 εκατομμύρια.
Η ΕΛΑΣ κάνει επιχείρηση σε σπίτι, όπου υπήγρχαν πληροφορίες ότι ίσως κρατείτο εκεί, ωστόσο δεν βρίσκουν τίποτα.
Στην τελευταία τους επικοινωνία, οι απαγωγείς πριν από λίγες ημέρες, ρίχνουν τις απαιτήσεις τους στα 18 εκατομμύρια.