Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σύστημα που τους επιτρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα την ώρα που εξοικειώνονται με τη μητρότητα προσποιούμενες μια «εικονική εγκυμοσύνη».
Το σύστημα αποτελείται από τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης και την κατανομή χρημάτων για τα διάφορα έξοδα που συνεπάγεται, αλλά αυτά τα χρήματα πηγαίνουν πραγματικά στον τραπεζικό λογαριασμό των παικτών με τη μορφή αποταμίευσης.
Τεστ εγκυμοσύνης, συμπληρώματα βιταμινών, ιατρικές εξετάσεις, νοσοκομειακή ασφάλιση για τον τοκετό ή υγιεινές τροφές είναι μερικά από τα αρχικά έξοδα που αντί να μειώσουν το εισόδημα αυξάνουν τις αποταμιεύσεις.
Σε αυτό το «παιχνίδι» οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποιο σημείο της «εικονικής εγκυμοσύνης» θα ξεκινήσουν, ενώ μπορούν να έχουν ακόλουθους που αλληλεπιδρούν μαζί τους.
Η Xiaoding, μια άνεργη γυναίκα που αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης iFeng, αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει την «εικονική εγκυμοσύνη» της στους τρεις μήνες της κύησης «όπως κάνουν πολλές διασημότητες, υποθέτω επειδή η εγκυμοσύνη είναι σταθερή μέχρι τότε», είπε.
Γερμανία: Στη φυλακή ο μακελάρης του Μαγδεμβούργου – Έρευνες εάν ήταν «κρυφοισλαμιστής»
Τους επόμενους δύο μήνες, όταν αγόρασε τεστ εγκυμοσύνης, φολικό οξύ και «θρεπτική» σούπα τόφου, οι ακόλουθοί της αυξήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες, εξοικονομώντας ποσά μεταξύ 30 και 200 γιουάν (μεταξύ 4 και 27 δολαρίων και μεταξύ 3,8 και 25 ευρώ).
Μερικοί από τους θαυμαστές ανέβασαν ακόμη και τον πήχη και επέλεξαν να ασκήσουν το «premium parenting» εξοικονομώντας το αντίστοιχο κόστος των εισαγόμενων βιταμινών και της φροντίδας σε ιδιωτικά νοσοκομεία.
Όμως, όπως και στην πραγματική ζωή, άλλοι παίκτες, ωστόσο, δυσκολεύονται να αναλάβουν τα έξοδα που συνεπάγεται η μητρότητα, και κάποιοι αποφασίζουν να διακόψουν την «εγκυμοσύνη» τους.
Η εφημερίδα South China Morning Post αναφέρει τη Miaomiao, μια 23χρονη γραφίστα που ζει στο κέντρο του Chongqing και η οποία υποβλήθηκε σε «εικονική άμβλωση» τέσσερις μήνες μετά την εγκυμοσύνη της, όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει «απροσδόκητα έξοδα».
Η παίκτρια εξοικονόμησε 2.050 γιουάν (281 δολάρια, 263 ευρώ) σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, ποσό που περιλαμβάνει το τίμημα αυτού που θα της κόστιζε στην πραγματική ζωή η κλινική διακοπή της εγκυμοσύνης.
«Πολλές γυναίκες εξακολουθούν να έχουν φόβο και επιφυλάξεις σχετικά με τον τοκετό», είπε η Xiaoding, ενώ η Miaomiao διαβεβαίωσε ότι το θέμα της εγκυμοσύνης την έκανε να νιώθει άβολα «επειδή είναι πολύ καθηλωτική».
«Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι που το έχουν βιώσει εικονικά είναι τώρα ακόμη λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν παιδιά», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου, ενώ άλλοι γονείς προειδοποίησαν ότι η πραγματική ανατροφή των παιδιών «είναι πολύ πιο περίπλοκη και ακριβή» από ό,τι εμφανίζεται στην εικονική της έκδοση.
Ειδήσεις σήμερα
Βρετανία: Γιατί «καρατόμησαν» την Σουέλα Μπράβερμαν;
Μελόνι: Καλό ταξίδι μικρή Indi- Πέθανε το βρέφος που έδινε μάχη με ανίατη νόσο