Η οικονομική εφημερίδα προέβη στο δημοσίευμα χτες Τρίτη και σύμφωνα με αυτό εμπεριέχονται τρείς προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο με πρωτεύουσα λύση που “θα οδηγήσει σε θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα” τη μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.
Τι προβλέπει
Δημιουργία ζώνης ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι.
Δημιουργία συνεργασίας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από τη Γάζα, όπως το κράτος του Καναδά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Ο φόβος στη Γερμανία για κλιμάκωση με τη Ρωσία έφερε συστάσεις για ιδιωτικά καταφύγια
Το δημοσίευμα επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αλλά για προτάσεις της υπουργού. Αν και οι προτάσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν από την ισραηλινή κυβέρνηση όπως σημειώνει και ο πρώην υπουργός Eleazar Stern, σε διπλωματικό επίπεδο καταγράφεται η έντονη αντίδραση του προέδρου της Αιγύπτου πριν λίγες μέρες σε ότι αφορά τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων.
Ο Αλ Σίσι είπε, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την περασμένη Τετάρτη, ότι “δεν μπορεί να επιτραπεί ο αναγκαστικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων”.
Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Σολτς τις προσπάθειες της Αιγύπτου να ηρεμήσει η κατάσταση στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ο “εκτοπισμός” των Παλαιστινίων από τη Γάζα στην Αίγυπτο μπορεί να οδηγήσει σε “εκτοπισμό” από τη Δυτική Όχθη στην Ιορδανία.
Ειδήσεις σήμερα
Η ανάρτηση «φωτιά» του Ερντογάν στο Twitter το 2018 για την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς
Προκαλεί ο Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση
Βίντεο που σοκάρει: 23χρονος στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς λίγο μετά τον ακρωτηριασμό του