«Κάθε δημοκρατία στην Ευρώπη έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σέβονται αυτό το δικαίωμα. Έχουμε δηλώσει ξανά και ξανά ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή», είχε σημειώσει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά στις 30 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση που λαμβάνεται στο ΝΑΤΟ χρειάζεται ομοφωνία, δηλαδή τη συμφωνία και των 30 συμμάχων, κάτι που προς το παρόν φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί.
Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια - Νέα μέτωπα φωτιάς και εκκενώσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν να λάβει χώρα έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής με στόχο να τονιστεί η στήριξη των Συμμάχων στην Ουκρανία.
Να σημειωθεί ότι το 2008, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είχε ξεκινήσει μία διαδικασία προσέγγισης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας με βάση τη συμμετοχή της χώρας στο Πρόγραμμα Συνεργασία για την Ειρήνη (partnership for peace program). Το εν λόγω πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται το 1994 για να δώσει τη δυνατότητα στον κάθε συμμετέχοντα να αναπτύξει μια διμερή σχέση με το ΝΑΤΟ, επιλέγοντας τις δικές του προτεραιότητες συνεργασίας, καθώς και το επίπεδο και το ρυθμό προόδου.
Το 2008, αντίστοιχα βήματα είχαν γίνει και για την Γεωργία.
Ειδήσεις σήμερα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία στην ΕΕ για όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας