Αυτό το σταφύλι, που είναι ιδιαίτερα τραγανό, πιο γλυκό, με μεγαλύτερο μέγεθος και ακριβότερο σε σύγκριση με άλλα, προέρχονται από την Ιαπωνία. Με τη Νότια Κορέα και την Κίνα να έχουν αντιγράψει και να καλλιεργούν επίσης αυτήν την ποικιλία, τα σταφύλια εξάγονται σε διάφορες χώρες της Κεντρικής Ασίας, ιδίως στο Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Tiktok και Instagram influencer εξήραν τα φερόμενα χαρακτηριστικά της “Shine Muscat”.
«Θα πάρουμε ένα δείγμα και θα το στείλουμε για εξακρίβωση», ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Αϊνταρμπέκ Σαπάροφ, ερωτηθείς από τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την παρουσία χημικών προϊόντων σε αυτό το σταφύλι, αφότου πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν για αλλεργικές αντιδράσεις.
Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι θέλει να ενισχύσει τις υπηρεσίες φυτοϋγειονομικής εποπτείας, καθώς, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα των αρχών του Καζακστάν, το 60% των προϊόντων που ελέχθηκαν δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα.
«Οι Καζάκοι διακινδυνεύουν καθημερινά την υγεία τους τρώγοντας τρόφιμα που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα ποιότητας», είχε προειδοποιήσει στα μέσα Νοεμβρίου η κυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία των Καταναλωτών, ενώ ζητούσε να «διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα της ποιότητας των τροφίμων στο Καζακστάν», χώρα γειτονική στη Ρωσία και την Κίνα.
Ειδήσεις σήμερα
Γυναικοκτονία στο Αγρίνιο: «Πήγα να την αγκαλιάσω και άκουσα το μπαμ» είπε ο φονιάς της Δώρας
Super League 2: Σόκαρε στις καθυστερήσεις ο Καμπανιάκος τον Ηρακλή και… 3-3 [βίντεο]
Στην απεργία στις 20 Νοεμβρίου συμμετέχουν και οι οδοντίατροι