Συχνά η μητέρα της, η Ντίντι, έσερνε μαζί τους μια φιάλη οξυγόνου με ρινική κάνουλα και όποτε τη ρωτούσαν από τι πάσχει το παιδί της αράδιαζε ολόκληρη λίστα από παθήσεις: γενετικά προβλήματα, μυϊκή δυστροφία, επιληψία, άσθμα, υπνική άπνοια, προβλήματα στα μάτια. Έλεγε ότι η Τζίπσι ήταν έτσι από μωρό, ότι είχε νοσηλευτεί στην εντατική ως νεογνό, ότι είχε λευχαιμία και εγκεφαλική βλάβη.
Η Ντίντι ήταν πρότυπο γονέα. Μια ακούραστη, χωρισμένη μητέρα που φρόντιζε το βαριά άρρωστο παιδί της. Δεν είχε δουλειά και ήταν φροντιστής πλήρους απασχόλησης για την κόρη της. Αλλά μετά τη δολοφονία της, που σχεδίασε η κόρη της, αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν. Η Τζίπσι Ρόουζ δεν ήταν ποτέ άρρωστη. Είχε υποστεί κακοποίηση από τη μητέρα της σε όλη της τη ζωή.
Μητέρα και κόρη ζούσαν στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι και ήταν ένα δίδυμο πολύ αγαπητό στη γειτονιά. Το ξύλινο ροζ σπίτι τους ήταν προσφορά μιας Χριστιανικής ΜΚΟ – με ειδικά φτιαγμένη ράμπα για να ανεβαίνει το καροτσάκι της Τζίπσι ως την είσοδο και μια μπανιέρα τζακούζι για να ανακουφίζει το σώμα της.
Τα καλοκαιρινά βράδια η Ντίντι έστηνε έναν προτζέκτορα δίπλα στο σπίτι και τα φτωχά παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν να δουν ταινίες. Η προβολή δεν ήταν δωρεάν. Η Ντίντι χρέωνε τους μικρούς θεατές, ωστόσο το ποσό ήταν μικρό και τα χρήματα θα πήγαιναν στις θεραπείες της Τζίπσι.
Οι φίλοι και οι γείτονες της Ντίντι γνώριζαν ότι ο πατέρας της Τζίπσι είχε πεθάνει, ότι ήταν αλκοολικός και χλεύαζε την κατάσταση της ανάπηρης κόρης του. Δεν τους είχε στείλει ποτέ χρήματα, ούτε όταν η Ντίντι και η Τζίπσι είχαν χάσει τα πάντα στον τυφώνα Κατρίνα. Μια γιατρός σε ένα καταφύγιο διάσωσης τους είχε βοηθήσει να φτάσουν στο Μιζούρι. Οι φίλοι βοηθούσαν τη Ντίντι και τη Τζίπσι όσο μπορούσαν, τις πήγαιναν με το αμάξι στο αεροδρόμιο για τα ιατρικά τους ταξίδια, έκαναν δώρα στη Τζίπσι και χαίρονταν για τα φιλανθρωπικά ταξίδια στο Disney World και τις παροχές που είχαν από ιδρύματα όπως το «Κάνε Μια Ευχή».
Ήταν μια τέλεια ιστορία για μια οικογένεια μαμάς-κόρης που μέσα από τραγωδίες και καταστροφές καταφέρνει να ορθοποδήσει. Όμως η ιστορία δεν είχε τελειώσει.
Στις 14 Ιουνίου 2015 ο λογαριασμός της Ντίντι στο Facebook δημοσίευσε πως: «Η σκύλα πέθανε»
Αυτή η δημοσίευση ανησύχησε φίλους και γείτονες της Ντίτι που ειδοποίησαν την αστυνομία και σύντομα μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι. Ώσπου να βγει το ένταλμα της αστυνομίας για έρευνα του σπιτιού, μια φίλη είχε μπει παράνομα και πρόλαβε να δει φευγαλέα ότι το αναπηρικό καροτσάκι και τα φάρμακα της Τζίπσι ήταν ακόμα στο σπίτι. Ίσως το ανάπηρο κορίτσι είχε απαχθεί. Ώρες μετά, η αστυνομία μπήκε στο σπίτι και βρήκε τη Ντίντι νεκρή στο κρεβάτι της. Είχε μαχαιρωθεί 17 φορές.
Η δαιμόνια γυναίκα είχε καταφέρει να πείσει γιατρούς, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ακόμα και την ίδια της την κόρη ότι πάσχει από σοβαρές ασθένειες που απειλούσαν τη ζωή της. Παρόλο που η κοπέλα ήξερε ότι μπορούσε να περπατήσει χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο, φοβόταν – όπως η ίδια παραδέχτηκε στο δικαστήριο και σε συνεντεύξεις της – να αψηφήσει τις οδηγίες της μητέρας της, η οποία ήθελε να ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η κατάσταση στο σπίτι των Μπλάνσαρντ άρχισε να γίνεται αφόρητη για την Τζίπσι Ρόουζ όταν η μητέρα της ανακάλυψε ότι είχε γνωρίσει ένα αγόρι με το οποίο συνδεόταν ρομαντικά. Ο συγκεκριμένος νεαρός, ονόματι Νίκολας Γκόντζον, είχε γνωρίσει την Τζίπσι Ρόουζ online μέσω ενός χριστιανικού site το 2012 και οι δυο τους δημιούργησαν μια κρυφή ερωτική σχέση που κράτησε για τα επόμενα τρία χρόνια.
Το 2015, όταν η Τζίπσι Ρόουζ ήταν 23 ετών, ο Γκόντζον- που οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν αργότερα ότι έχει μειωμένες νοητικές ικανότητες – σκότωσε την καταπιεστική μητέρα με την ενθάρρυνηση και τη βοήθεια της ίδιας της αγαπημένης του.
Μετά τη σύλληψη του ζευγαριού, η Τζίπσι Ρόουζ Μπλάνσαρντ δήλωσε ένοχη για την κατηγορία του φόνου β’ βαθμού και το 2016 καταδικάστηκε σε 10ετή ποινή κάθειρξης, με δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης με αναστολή στα 8 έτη. Ο εραστής της, από την άλλη μεριά, καταδικάστηκε σε ισόβια, αφού το δικό του χέρι ήταν αυτό που έβαλε τέλος στη ζωή της Ντι Ντι Μπλάνσαρντ.
Όπως είναι φυσικό λοιπόν, το διάστημα πριν την αποφυλάκισή της υπήρξε έντονο ενδιαφέρον στα social media, δεδομένου ότι σύντομα πρόκειται να εκδοθεί ένα βιβλίο που συνυπογράφει η ίδια με άλλους δύο συγγραφείς, ενώ αύριο κάνει πρεμιέρα και ένα ακόμη ντοκιμαντέρ με τις «εξομολογήσεις της στη φυλακή».
Η 32χρονη γυναίκα είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος με συνεντεύξεις από τη φυλακή και ξεκίνησε να ποστάρει στα social media αμέσως μετά την αποφυλάκισή της, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η δημοφιλία της σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το Twitter.
Στις πρώτες της αναρτήσεις η Τζίπσι Ρόουζ δημοσίευσε φωτογραφίες που καταγράφουν τη ζωή της μετά τη φυλακή, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας που ονόμασε «η πρώτη σέλφι της ελευθερίας».
Το post της στο TikTok με το οποίο ευχόταν στους followers της «Καλή Χρονιά» συγκέντρωσε 65 εκατομμύρια views και 11.8 εκατ. likes. Σε αυτήν την ανάρτηση, η 32χρονη, η οποία δεν διατηρεί πλέον καμία επαφή με τον παλιό της έρωτα και παντρεύτηκε έναν άλλον άνδρα ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ενημερώνει τους φαν της ότι θα περάσει τις γιορτές με τον σύζυγό της, τον πατέρα της και τη μητριά της.
@gypsyroseblanchard727 #ThePrisonConfessionsOfGypsyRoseBlanchard #releasedconversationsontheeveoffreedom ♬ original sound – Gypsy Rose Blanchard
Ειδήσεις σήμερα
Τροχαίο στη Βουλγαρία: Tι καταγγέλλει επιβάτιδα του λεωφορείου για το τουριστικό γραφείο