Ο Όζμπορν, πρώην υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι το μουσείο είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τα Γλυπτά. “Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα“, δήλωσε ο Όζμπορν στο ραδιόφωνο του BBC. “Αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά, καθώς τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μπορούσαν να εκτεθούν τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα και αυτό θα είναι μια λύση win-win για την Ελλάδα και για εμάς” είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε δανεισμό, είπε: “μιλάμε με την ελληνική κυβέρνηση γι’ αυτό, για μια νέα ρύθμιση και αυτό που δεν ήθελα να κάνω είναι να αναγκάσω τους Έλληνες να αποδεχθούν πράγματα που θεωρούν αδύνατα και εξίσου δεν μπορούν να μας επιβάλουν πράγματα που εμείς θα θεωρούσαμε αδύνατα“.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Όζμπορν πάντως απέκλεισε ένα σενάριο βάσει του οποίου τα Γλυπτά θα μπορούσαν να παραδοθούν μόνιμα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα χρειαζόταν αλλαγή του βρετανικού νόμου. “Αν θέλαμε να στείλουμε όλα τα Γλυπτά πίσω, τότε αυτό θα χρειαζόταν μια πράξη του κοινοβουλίου και αυτό θα ήταν πέρα από τη δική μου εξουσία“, δήλωσε. “Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει το μουσείο είναι να προσπαθήσει να διαμορφώσει μια νέα σχέση με την Ελλάδα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος” κατέληξε.
Ειδήσεις σήμερα
Σεπόλια: Για 50 ευρώ βίαζε τη 12χρονη ο 65χρονος δερματολόγος
Συντάξεις: Τι ποσά θα λάβουν νέοι και εν αναμονή συνταξιούχοι το 2023
Εύα Καϊλή: Στο δικαστήριο με νέο αίτημα αποφυλάκισης και νέο δικηγόρο