Η Χαντίντ, η οποία είναι κατά το ήμισυ Παλαιστίνια, είπε: «Είμαι σοκαρισμένη, είμαι αναστατωμένη και είμαι απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας που επιδείχθηκε σε αυτήν την εκστρατεία».
Η διαφημιστική καμπάνια για τους ρετρό προπονητές – τα SL72s – αναφερόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός στην επίθεση μιας παλαιστινιακής ομάδας που ονομαζόταν Black September.
Στη συνέχεια, η Adidas ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα «αναθεωρήσει» την καμπάνια της, επιβεβαιώνοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Hadid είχε αφαιρεθεί από αυτήν.
Η Χαντίντ, 27 ετών, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων και νωρίτερα φέτος δώρισε χρήματα για να στηρίξει τις προσπάθειες βοήθειας για τον πόλεμο στη Γάζα.
«Δεν θα ασχολούμουν ποτέ εν γνώσει μου με οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους», είπε η Χαντίντ σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε σε μια ιστορία του Instagram το βράδυ της Δευτέρας.
«Ποτέ δεν θα συμμετείχα -εν γνώσει μου- σε οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους. Πριν από την κυκλοφορία της καμπάνιας, δεν γνώριζα την ιστορική σύνδεση με τα αποτρόπαια γεγονότα του 1972. Είμαι σοκαρισμένη, είμαι αναστατωμένη και απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας που υπήρξε σε αυτή την καμπάνια. Αν είχα ενημερωθεί, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν θα συμμετείχα ποτέ».
«Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και εγώ θα έπρεπε να έχω κάνει περισσότερη έρευνα, ώστε να γνωρίζω και εγώ και να μιλήσω. Όπως πάντα έκανα και πάντα θα κάνω, να μιλάω για αυτό που πιστεύω ότι είναι λάθος. Ενώ οι προθέσεις όλων ήταν να δημιουργήσουν κάτι θετικό και να φέρουν τους ανθρώπους κοντά μέσω της τέχνης, η συλλογική έλλειψη κατανόησης από όλα τα μέρη υπονόμευσε τη διαδικασία. Δεν πιστεύω στο μίσος σε καμία μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού».
Η 27χρονη τόνισε επίσης ότι «πόνεσε η καρδιά της» που τόσοι πολλοί άνθρωποι έκαναν σύνδεση μεταξύ αυτής της εκστρατείας και της τρέχουσας «απελευθέρωσης του παλαιστινιακού λαού», επειδή οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. «Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμο της τρομοκρατίας», έγραψε και υπογράμμισε: «Αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε».
Τέλος έγραψε: «Θα στέκομαι για πάντα στο πλευρό της Παλαιστίνης, ενώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω έναν κόσμο χωρίς αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός δεν έχει καμία θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας.Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υπερασπίζομαι για πάντα όχι μόνο τον λαό μου, αλλά κάθε άνθρωπο παγκοσμίως».