Η αγωγή κατατίθεται έπειτα από την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η νομική ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου, όπως ανέφερε στο Twitter το Al Jazeera.
Από τα πρώτα ονόματα του παναραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού στα παλαιστινιακά εδάφη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαΐου στην Τζενίν.
Η οικογένεια της δημοσιογράφου και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι δολοφονήθηκε από πρόθεση, απορρίπτοντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς πως τη σκότωσαν παλαιστίνιοι μαχητές, ή κατόπιν πως σκοτώθηκε πιθανόν από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.
Το Αλ Τζαζίρα κατηγορεί εξαρχής το Ισραήλ για τη δολοφονία.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν πως στο σημείο όπου βρισκόταν η ανταποκρίτρια – από τις γνωστότερες διεθνώς, κάλυπτε το Μεσανατολικό για δυο δεκαετίες – και άλλοι δημοσιογράφοι δεν υπήρχαν παλαιστίνιοι μαχητές, ούτε εκτυλίσσονταν ανταλλαγές πυρών.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» πως η Σιρίν Αμπού Ακλεχ σκοτώθηκε από πυρά μέλους του.
Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις-Όρια ηλικίας: Τι κερδίζουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αποχωρήσουν έως 31/12/2022 [πίνακες]