Η διαδήλωση είχε και επετειακό χαρακτήρα, καθώς το Δεκέμβριο του 2010 είχε ξεσπάσει στην Τυνησία η πρώτη από τις επαναστάσεις της «Αραβικής Άνοιξης». Σημειωτέον πως η τυνησιακή επανάσταση ήταν και η πλέον πετυχημένη του συγκεκριμένου κύματος, με τη χώρα να επιτυγχάνει μια σχετικά ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, παρά τα οικονομικά της προβλήματα.
Ωστόσο, η πορεία αυτή φαίνεται να διακόπηκε πριν από πέντε περίπου μήνες, όταν ο πρόεδρος της χώρας Καΐς Σάιεντ έκλεισε το κοινοβούλιο και συγκέντρωσε πολλές εξουσίες στο πρόσωπό του, εκμεταλλευόμενος μια διάταξη του τυνησιακού Συντάγματος για καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης». Στις 13 Δεκεμβρίου δόθηκε ακόμα μία παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βάσει της οποίας το κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό για ακόμα ένα χρόνο.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο Σάιεντ την περασμένη Δευτέρα (13/12), τον Ιούλιο του 2022 θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος κι έπειτα θα γίνουν κοινοβουλευτικές εκλογές προς το τέλος του έτους.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Παρέμβαση εισαγγελέα για την μελέτη Τσιόδρα: Την εντάσσει στην έρευνα για τις ΜΕΘ
- Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Ανήθικο και απαράδεκτο να ψάχνετε τα ροζ βίντεο» λέει η πρώην σύντροφός του
- Καιρός: Ο Καλλιάνος προειδοποιεί για την κακοκαιρία Κάρμελ – Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο, θα δούμε χιόνια στην Αττική;
- Ανάλυση: Το νομοσχέδιο με πολλά οφέλη για την Ελλάδα και το «παράθυρο» για F-35
- Καταγγελία-σοκ: Γνωστός δικηγόρος με αποπλάνησε στα 14 μου και ανέβασε γυμνές φωτογραφίες μου στο ίντερνετ
- Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα 8 στοιχεία που συνθέτουν το … πάζλ