Μεταξύ των αποπεμφθέντων είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι, και Υγείας Ιλίρ Μπεκιάι, που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η οποία τους κατηγορούσε ότι παρείχαν κάλυψη στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, διαφθοράς, κ.ά.
Πολιτικοί παρατηρητές στα Τίρανα εκτιμούν ότι η κίνηση του Ράμα είναι αποτέλεσμα πιέσεων δυτικών παραγόντων προς ικανοποίηση του αιτήματος της αντιπολίτευσης η οποία διαδηλώνει σήμερα για 23η συνεχή ημέρα στους δρόμους και τις πλατείες των Τιράνων, με βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.
Τηλεφώνημα Σολτς - Πούτιν για την Ουκρανία: Τι είπαν καγκελαρία και Κρεμλίνο
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, διέψευσε τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση έγιναν ώστε οι αποπεμφθέντες υπουργοί να ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε σημαντικές περιφέρειες, ώστε το κόμμα του να πετύχει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζιμ Μπάσια, χαρακτήρισε τον μερικό ανασχηματισμό φάρσα και δήλωσε πως η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να σταματήσει τις διαδηλώσεις μέχρις ότου παραιτηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (ΚΕΑΔ) που εκπροσωπεί και την εθνική ελληνική μειονότητα, με κοινή δήλωσή τους, έκαναν γνωστό ότι δεν πρόκειται να στείλουν εκλογικούς εκπροσώπους τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αν δε ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης.