Μια ομάδα νέων που σύχναζε σε και μπυραρία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κάνει τη δική της επανάσταση όσον αφορά στον υποψήφιο.
Η Αριστερά είναι διασπασμένη. Η Δεξιά του Φιγιόν βυθίζεται στα σκάνδαλα και απομακρύνει μέχρι και παραδοσιακά συντηρητικούς ψηφοφόρους, ενώ η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά, αλλά τρομάζει τους δημοκρατικούς πολίτες με την ρητορική της. «Και ποιον θα ψηφίσουμε», είπε ο ένας. «Βασικά, το θέμα είναι ποιον θα θέλαμε να ψηφίσουμε», είπε μία κοπέλα από την παρέα.
Τη συγκεκριμένη ιστορία έφεραν στο φωςοι New York Times η συζήτηση έφτασε στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτόν θα θέλαμε να ψηφίσουμε», αναφώνησαν όλοι μαζί και αμέσως έθεσαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή.
Μαγδεμβούργο: Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει την έκδοση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης
Μάλιστα έχουν τυπώσει αφίσες, υπάρχει προεκλογικό σύνθημα και φυσικά συλλογή υπογραφών και όλα αυτά προκειμένου να μπορέσει ο Μπαράκ Ομπάμα να κατεβεί υποψήφιος στις γαλλικές εκλογές. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας η οποία πλέον μετρά πάνω από 40.000 υπογραφές, η επιλογή δεν έγινε για τις πολιτικές που ακολούθησε ο Ομπάμα. «Το γεγονός πως ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει ελπίδα στον κόσμο για αλλαγή, για κάτι νέο, καινούργιο και άφθαρτο. Κάτι που δεν κάνουν οι υπάρχοντες υποψήφιοι», αναφέρουν.
Οι εμπνευστές της προσπάθειας μιλώντας στους New York Times, αποκαλύπτουν πως δεν πίστευαν ούτε στα όνειρά τους πως θα υπάρχει τόση απήχηση, ενώ αποκαλύπτουν πως σπατάλησαν χρόνο στο να σκεφτούν το σύνθημα της καμπάνιας του… Γάλλου Ομπάμα. Επιλέχθηκε το «Ναι, μπορούμε» σε μία προσπάθεια να υπάρξει ενωτικό πνεύμα αντί ενός τσιτάτου που θα ακροβατούσε μεταξύ ξύλινου λόγου και λαϊκισμού.
«Θα θέλαμε να πούμε πως πρόκειται για αστείο, αλλά πλέον δεν είναι. Είμαστε απηυδισμένοι με το υπάρχον σύστημα και θέλουμε αλλαγή. Πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο, προς την πρόοδο», τονίζουν και συνεχίζουν την προσπάθειά τους η οποία και φυσικά είναι καταδικασμένη με αποτυχία, ωστόσο αν κρίνει κανείς από την απήχηση που έχει από τους Γάλλους πολίτες, τότε ίσως και να πετυχαίνει τον ουσιαστικό της στόχο.