Η οριστική κατάργηση του λογαριασμού του Τραμπ στο Twitter προκάλεσε θετικές αντιδράσεις, αλλά και προβληματισμούς από μέλη της κοινωνίας και ηγέτες χωρών που θεώρησαν ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να λογοκρίνουν το τι λέει ο καθένας στο ίντερνετ.
«Δε γιορτάζω ούτε και νιώθω περηφάνια για το γεγονός ότι χρειάστηκε να κατεβάσουμε τη σελίδα του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, ούτε για το πώς φτάσαμε ως εδώ» έγραψε ο Ντόρσεϊ.
«Αφού είχαμε προειδοποιήσει ξεκάθαρα πως θα προβαίναμε σε μια τέτοια κίνηση, πήραμε μια απόφαση βάσει των καλύτερων πληροφοριών που είχαμε σχετικά με πιθανές απειλές για την ασφάλεια εντός και εκτός του Twitter. Ήταν αυτό σωστό;», αναρωτήθηκε, μάλλον ρητορικά, ο διευθυντής.
Παρόλα αυτά, εξέφρασε και ο ίδιος τις ανησυχίες του για το κατά πόσο η αναγκαιότητα τέτοιων κινήσεων μπορεί να περιορίσει την διαδικτυακή ελευθερία.
«Το να πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο «διασπά» τον δημόσιο διάλογο. Αυτές οι ενέργειες μας διχάζουν…και θέτουν ένα προηγούμενο που θεωρώ πως είναι επικίνδυνο», είπε.
Ο Ντόρσεϊ υπερασπίστηκε πάντως το δικαίωμα μιας εταιρείας τεχνολογίας να ρυθμίζει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην σελίδα της, αρνούμενος τις κατηγορίες πως ο έλεγχος του περιεχομένου συνιστά παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας του λόγου.
«Μια εταιρεία που ελέγχει τον εαυτό της έχει διαφορά από τον περιορισμό της πρόσβασης σε περιεχόμενο, ο οποίος προέρχεται από μια κυβέρνηση, αν και μπορεί να προκαλεί παρόμοια αίσθηση».
Το Twitter δεν είναι η μόνη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που απέκλεισε τον Τραμπ.
Παρόμοιοι αποκλεισμοί του επιβλήθηκαν από το Facebook, το YouTube και το Snapchat, ενώ η Amazon κατέβασε την διαδικτυακή της πλατφόρμα «Parler», η οποία χρησιμοποιούταν εκτεταμένα από υποστηρικτές του Τραμπ.
ΠΗΓΗ: BBC
Ο κορωνοϊός τώρα χτυπά τους 30αρηδες και τους 50αρηδες – Σταδιακό το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr