Σύμφωνα με αναφορά που κοινοποιήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας του γαλλικού στρατού, τέτοιου είδους τεχνολογίες αναπτύσσονται ήδη από άλλα κράτη και η Γαλλία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ό,τι επιφυλάσσει το μέλλον», δήλωσε σχετικά η Υπουργός Άμυνας της χώρας, Φλοράνς Παρλί.
«Πρέπει να δουλέψουμε στην κατεύθυνση ενίσχυσης της στρατιωτικής μας ισχύος, χωρίς να παραβλέψουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας», προσέθεσε.
«Οι άνθρωποι διερευνούν εδώ και χρόνια τους τρόπους βελτίωσης των σωματικών και γνωσιακών τους ικανοτήτων με στόχο τις καλύτερες πολεμικές επιδόσεις», ανέφερε, επίσης, το έγγραφο της επιτροπής.
«Η σχετική πρόοδος θα μπορούσε να σημαίνει την δυνατότητα εμφύτευσης μηχανισμών στα σώματα των στρατιωτών, οι οποίοι θα διευρύνουν τις ικανότητές τους».
Στο έγγραφο έγινε, συγκεκριμένα, λόγος για εμφυτεύματα που θα ενίσχυαν την «πνευματική διαύγεια και ικανότητα» των στρατιωτών, βοηθώντας τους, μεταξύ άλλων, να ξεχωρίζουν γρήγορα τους εχθρούς από τους συμμάχους.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Τέτοιου είδους εμφυτεύματα θα μπορούσαν, επίσης, να επιτρέψουν στους διοικητές να εντοπίζουν τους στρατιώτες τους και να «διαβάζουν» τα ζωτικά τους σημεία εξ αποστάσεως.
Το έγγραφο έδινε, επιπλέον, έμφαση στην σημασία της θέσπισης «ορίων» με γνώμονα την ηθική.
Η ευγονική και οι άμεσες παρεμβάσεις στο γενετικό υλικό των στρατιωτών αποκλείονταν ως επιλογές, όπως και το οτιδήποτε θα μπορούσε «να υπονομεύσει την δυνατότητα ένταξης των στρατιωτών στο κοινωνικό σύνολο και επιστροφής τους στην κανονική ζωή».
ΠΗΓΗ: BBC