Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ρωσία προετοίμαζε επίθεση στις δύο περιοχές του Χαρκόβου και του Σούμι.
«Μπορώ να πω ότι ο πρόεδρος έχει απόλυτο δίκιο και ότι αυτή η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Σίρσκι σε συνέντευξή του στην ουκρανική έκδοση LB.
«Εδώ και αρκετές ημέρες, σχεδόν μια εβδομάδα, παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις (στη γραμμή του μετώπου)», είπε.
Η Μόσχα βρίσκεται κοντά στο να απωθήσει πλήρως τις ουκρανικές δυνάμεις από τα ερείσματά τους στην περιοχή του Κουρσκ, την οποία κατέχουν από τον περασμένο Αύγουστο και η οποία βρίσκεται πάνω από τα σύνορα με την περιοχή του Σούμι.
Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι επίσης παρούσες στη γειτονική ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.
Ο πόλεμος, στον πρώτο χρόνο του οποίου οι ρωσικές δυνάμεις αποκόμισαν σε σύντομο διάστημα εδαφικά κέρδη που ακολουθήθηκαν από ουκρανικές αντεπιθέσεις, έχει γίνει από τότε, πολύ περισσότερο ένα αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης, με τη Μόσχα να αποκομίζει σχετικά μικρά κέρδη, με το να πραγματοποιεί διαδοχικά κύματα επιθέσεων με διμοιρίες πεζικού.
Ειδήσεις Σήμερα
- Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
- Ολλανδία: Η Tata Steel θα απολύσει 1.600 εργαζομένους από τη χαλυβουργία του Εϊμόιντεν
- Θεσσαλονίκη: Μέχρι και στα 400 εκατ. ευρώ το ετήσιο οικονομικό όφελος της πόλης από τη ΔΕΘ μετά την ανάπλαση
- UEFA: Διατηρεί τις παρατάσεις και τη νέα σεζόν