ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Ελπιδοφόρος σε πιστούς: Μείνετε σπίτι

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Newsroom eleftherostypos.gr

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το θέμα της αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού πραγματοποίησε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος αξιολογώντας τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα ως προς την διάδοσή του κορωνοϊού και προς τη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του συμφέροντος των πιστών και της προστασίας συνιστά στους πιστούς τις προσεχείς εβδομάδες να μη εκτίθενται σε χώρους δημόσιων συναθροίσεων  συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών και να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία από το σπίτι είτε  παρακολουθώντας τις Ακολουθίες από τη τηλεόραση είτε  από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στο πλαίσιο της οποίας καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας» τονίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος σημειώνει  ότι «η ευλογία και η ευχή της Εκκλησίας εκτείνεται σε όλους και φυσικά σε αυτούς που επιλέγουν να μη προσέρχονται στις Εκκλησίες, αφού μια τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του καθενός όσο  των συνανθρώπων μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος, Ελπιδοφόρος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις των τοπικών  αρχών και της κυβέρνησης  όσο αυτές και αν είναι αυστηρές για να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν οι κρατικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών είτε σε πολιτειακό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο κρίνουν ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας οι Ακολουθίες πρέπει να περιοριστούν ή να ανασταλούν αυτό και θα πράξει η Εκκλησία της Αμερικής.

Τέλος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δίνει στους κατά τόπους Μητροπολίτες της τη δυνατότητα να λαμβάνουν  τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών πάντοτε σύμφωνα με τις περί δημόσιας υγείας διατάξεις και τους κατά τόπους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: «Kοκτέιλ» δύο φαρμάκων δίνουν ελπίδες

Κορονοϊός – Ιταλία: Στα 1.325 τα κρούσματα κορονοϊού, με 37 θανάτους

Κορονοϊός 17/06: 519 τα νέα κρούσματα – 321 διασωληνωμένοι – 16 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: Εμβολιασμοί και self test έκοψαν τη φόρα της Covid

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ανάρτηση-έπος με sex and the city του Μόσιαλου για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Ο δείκτης θετικότητας ανά περιοχή – Πού εξαφανίστηκε ο ιός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 16/06: 549 τα νέα κρούσματα – 330 διασωληνωμένοι – 13 νεκροί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Johnson & Johnson: Γιατί μπαίνει «φρένο» στη χρήση 17 εκατομμυρίων δόσεων

Εμβολιασμός: Από την Τετάρτη διαθέσιμα όλα τα σκευάσματα για τους 18-24 ετών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom