«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επισήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη. Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων. Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».
NYT: Ο Μπάιντεν άναψε το πράσινο φως στην Ουκρανία για να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με αντικείμενο τη διάσκεψη του Βερολίνου.
Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο ότι η Ελλάδα δεν προκλήθηκε στη διάσκεψη, αλλά και τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας.
Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής σχετικά με το βέτο το οποίο προτίθεται να ασκήσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο της ΕΕ, αν υπάρξει πολιτική λύση, η οποία δεν θα έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση του παράνομου τουρκικού και λιβυκού μνημονίου.