Είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει δεχθεί ποτέ το μουσείο αυτό. Ο 74χρονος Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας οικονομικών υπηρεσιών και ειδήσεων και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της φιλανθρωπικής προσφοράς στις ΗΠΑ, επισκεπτόταν κάθε Σάββατο το μουσείο, την εποχή που κατοικούσε με την οικογένειά του στο Μέντφορντ, στη Μασαχουσέτη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, περίπου 10 χλμ. από τη Βοστόνη.
«Τα πρωινά που περνούσα μέσα σε αυτό το μουσείο ήταν οι δυνατές στιγμές της εβδομάδας μου», δήλωσε ο εκατομμυριούχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου. «Μέσα στο Μουσείο Επιστημών έμαθα να θέτω ερωτήσεις, να συνειδητοποιώ όλα όσα μπορεί να μάθει κανείς και να ακολουθώ την επιστήμη εκεί όπου μας οδηγεί».
Τα 50 αυτά εκατομμύρια θα επιτρέψουν να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνατότητές μας να κάνουμε την επιστήμη, τις τεχνολογίες και τα μαθηματικά προσβάσιμα σε όλους, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Ιωάννης Μιαούλης.
Με περιουσία 41,7 δισεκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, o Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2016 ότι δεν θα είναι ο τρίτος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου.
Αργότερα επιδοκίμασε την υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.
Το Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης άνοιξε τις πύλες του το 1864 και τότε ονομαζόταν Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Σήμερα δέχεται περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.
Θρίλερ στο Καζακστάν: Αναφορές ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη μπορεί να χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά
Ελληνας ο πρόεδρος του Μουσείου
Πρόεδρος και διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστόνης είναι από το 2003 ο Έλληνας δρ Γιάννης Μιαούλης.
Ανέλαβε τα ηνία του μουσείου έπειτα από πολυετή διακεκριμένη πορεία στο Πανεπιστήμιο Tufts, όπου ήταν κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών, βοηθός αντιπρύτανη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Τεχνών και Επιστημών και καθηγητής Μηχανολογίας.
Επίσης, ο Μιαούλης προκειμένου να βοηθήσει το Tufts να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια για τη σχολή Μηχανικών, αύξησε σημαντικά των αριθμό των φοιτητριών και του διδακτικού προσωπικού, κατάρτισε προγράμματα συνεργασίας με τη βιομηχανία και υπερδιπλασίασε τις πρωτοβουλίες για την έρευνα.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, με πληροφορίες από Museum of Science, Boston, USA