Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ναουάζ Σαρίφ ήταν μαζί με την κόρη του και αμέσως μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Allama Iqbal, με δύο ώρες καθυστέρηση, μπήκαν σε άλλο αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν στην Ισλαμαμπάντ.
Χιλιάδες Πακιστανοί είχαν συγκεντρωθεί να τον προϋπαντήσουν, όμως 1.000 και πλέον αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό, προστατεύοντας την όλη διαδικασία, από οποιαδήποτε εκτροπή.
Ο Σαρίφ αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης 10 ετών κατηγορούμενος για διαφθορά, με αφορμή την κατοχή τεσσάρων πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο.
Μαγδεμβούργο: Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει την έκδοση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης
Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 128 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Οι αποκαλύψεις για τα πολυτελή ακίνητα που κατέχει μέσω υπερπόντιων εταιρειών ήρθαν στο φως μέσω των Panama Papers. Και ένα από τα πράγματα που “έκαψε” τον πολιτικό του Πακιστάν ήταν μία …γραμματοσειρά.
Όταν ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένειά του έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Η γραμματοσειρά όμως στην οποία ήταν γραμμένο απέδειξε γιατί ήταν …πλαστό.
Το έγγραφο χρησιμοποιούσε το font Calibri της Microsoft που διατέθηκε στο 2007, παρόλο που υποτίθεται ότι ήταν γραμμένο το Φεβρουάριο του 2006. Και κάπως έτσι ένα …font ήταν από τα στοιχεία που έκαναν τον Σαρίφ να αποδεικνύει όχι την αθωότητα αλλά την… ενοχή του.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]