Τρεις μόνο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, και η ιστοσελίδα παρουσιάζει σε ένα αφιέρωμα, τις πέντε χειρότερες διοργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες μια θέση κατέχει και η Αθήνα με αιτία την αλόγιστη σπατάλη.
Ιδού οι πέντε πρώτες χώρες με τις χειρότερες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων:
5. Atlanta, 1996
Παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, οι Αμερικανοί δε κατάφεραν να αποτρέψουν ένα τραγικό περιστατικό, μια έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο Ολυμπιακό Πάρκο, το πρωινό της 27ης Ιουλίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100. Το συμβάν εξέθεσε τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και κατέδειξε το πόσο ευάλωτες είναι αυτού του είδους οι διοργανώσεις παρά τα οποιαδήποτε αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
4.Αθήνα, 2004
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που φιλοξένησε η Αθήνα, κύλισαν εξαιρετικά ομαλά οργανωτικά αλλά το δημοσίευμα της Daily Beast ρίχνει το βάρος στο οικονομικό κομμάτι της διοργάνωσης. Μπορεί δηλαδή να μην άφησαν σε κανέναν άσχημες εντυπώσεις, αλλά άφησαν χρέη στους Έλληνες πολίτες – το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως το κόστος τριπλασιάστηκε αναφορικά με τον αρχικό προϋπολογισμό των 4,6 δισ. και ισχυρίζεται πως αν και δεν ευθύνονται καθοριστικά για για το Ελληνικό χρέος, πάντως αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλη επιβάρυνση για κάθε Έλληνα πολίτη.
“Οι Έλληνες επέλεξαν να χτίσουν μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις όλα χρηματοδοτούμενα αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό” και μάλιστα ανάμεσά τους πολλές εγκαταστάσεις που… είτε ρήμαξαν ή έμειναν στα αζήτητα”.
Μάλιστα, γίνεται παραλληλισμός με τους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, όπου ακόμα και 30 χρόνια μετά πλήρωναν χρήματα, διότι και εκεί το κόστος είχε ξεφύγει.
3. Μόσχα, 1980
Έξι μήνες πριν την έναρξή τους, η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στο έδαφος του Αφγανιστάν. Οι Αγώνες σημαδεύτηκαν από το μποϋκοτάζ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλων 64 χωρών, εξαιτίας της σοβιετικής εισβολής το 1979. Τα αποτελέσματα των Αγώνων καθώς και των 36 παγκοσμίων ρεκόρ που καταρρίφθηκαν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση, λόγω των πολλών απουσιών.
Συνολικά συμμετείχαν 80 χώρες με 5.179 αθλητές που πήραν μέρος σε 209 αγωνίσματα των 21 αθλημάτων.
2.Βερολίνο, 1936
Το 1931, η ΔΟΕ επέλεξε το Βερολίνο να είναι η πόλη που θα προχωρούσε στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936. Το 1931, οι Ναζί δεν είχαν αναλάβει την εξουσία και τη χώρα κυβερνούσαν ασταθείς κυβερνήσεις της λεγόμενης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Τη χρονιά των Αγώνων όμως, τη Γερμανία κυβερνούσαν οι Ναζί και ο Αδόλφος Χίτλερ, ως θαυμαστής της Αρχαίας Ελλάδας, βρήκε την ευκαιρία να προβάλει μέσω των αγώνων τη λεγόμενη «Αρία Φυλή».
Η Γερμανία κυριάρχησε στα μετάλλια, αλλά μάλλον “τραυματίστηκε” όταν ο μαύρος αμερικανός σπρίντερ Τζέσι Όουενς, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό του (100 μ, 200 μ, μήκος, 4Χ100 μ.), διέλυσε τα λεγόμενα περί της ανωτερότητας της Αρίας Φυλής και ανάγκασε τον Χίτλερ να αποχωρήσει αγανακτισμένος από το Στάδιο.
1.Μόναχο, 1972
Μέλη της Ισραηλινής αποστολής έπεσαν θύματα απαγωγής από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης. Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 αθλητές, ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. Μαζί με τους δυο αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.