Τα νούμερα είναι ακόμη μεγαλύτερα στην έκθεση που τιτλοφορείται «Τα πολλά πρόσωπα του αποκλεισμού» που αφορά στα παιδιά που είναι εκτεθειμένα στις παραπάνω απειλές και αυτά ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ενόψει της Ημέρας των Παιδιών, αναφέρουν ότι ένα δισεκατομμύριο παιδιών ζει σε χώρες με τη φτώχεια να μαστίζει, περίπου 240 εκατομμύρια παιδία βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, ενώ 575 εκατομμύρια κορίτσια διαμένουν σε χώρες όπου οι διακρίσεις βάσει του φύλου είναι κοινές.
«Εξαιτίας του ποια είναι και του πού ζουν, αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν την παιδική τους ηλικία και τις προοπτικές τους για το μέλλον», τονίζει η έκθεση.
Η οργάνωση Save the Children αναφέρει ακόμα πως, αν και η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, η πρόοδος δεν είναι αρκετά γρήγορη. Συγκεκριμένα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε 95 χώρες από τις 175 που εξετάστηκαν, έχει επιδεινωθεί όμως σε 40, σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ.
Στην έκθεση που κατατάσσει 175 χώρες βάσει των απειλών που αντιμετωπίζουν τα παιδία στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της διατροφής και της βίας, την χειρότερη επίδοση έχει ο Νίγηρας και ακολουθούν άλλες χώρες της κεντρικής και δυτικής Αφρικής.
Αντίθετα, στις ασφαλέστερες χώρες για τα παιδία συγκαταλέγονται, αρχικά η Σιγκαπούρη και η Σλοβενία με τις σκανδιναβικές χώρες Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία να ακολουθούν.
Παράλληλα, η βρετανική ΜΚΟ ψέγει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα που «παρά την οικονομική, στρατιωτική και τεχνολογική ισχύ τους βρίσκονται πίσω από όλες τις χώρες της δυτικής Ευρώπης», σε 36η, 37η και 40η αντίστοιχα.
«Το γεγονός ότι χώρες με παρόμοια επίπεδα εισοδημάτων παρουσιάζουν τόσο διαφορετικά αποτελέσματα αποδεικνύει ότι η πολιτική δέσμευση και οι επενδύσεις κάνουν την κρίσιμη διαφορά», εκτίμησε η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ, γενική διευθύντρια της Save the Children.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]