Μετρώντας αντίστροφα ακόμα 18 μέρες έως την τελετή απονομής της 10ης Μαρτίου, ας δούμε τα πέντε τραγούδια που ψήφισαν τα μέλη της Ακαδημίας για να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο. Ολοι ακόμα θυμόμαστε τη Lady Gaga που το κέρδισε το 2019 για το «Shallow» και η συγκίνησή της ήταν προφανής.
Πρώτη και καλύτερη (;) η Μπίλι Αϊλις με το «What I was made for?», ένα τραγούδι που αναφέρεται στην αυτοπεποίθηση, τη δόξα και την προσπάθεια να ξεπεράσεις έναν πήχη που είναι τοποθετημένος πολύ ψηλά. Είναι ασφαλώς ζητήματα που αφορούν και την ίδια την τραγουδίστρια που όπως έχει δηλώσει, νόμιζε ότι θα ήταν πιο εύκολο να γράψει για κάποιον άλλο, την Barbie στην προκειμένη περίπτωση, όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τελικά, πάλι γράφει για τον εαυτό της.
Είναι θέματα όμως στα οποία η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Γκρέτα Γκέργουιγκ αναφέρεται ξανά και ξανά στην ταινία, καθώς η ηρωίδα της προσπαθεί να εντοπίσει τι πάει στραβά στον παραμυθένιο της κόσμο.
Το τραγούδι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, έγινε trend στο TikTok και στις streaming πλατφόρμες είναι με μεγάλη διαφορά το δημοφιλέστερο από τα πέντε υποψήφια. Η Μπίλι Εϊλις με τον αδελφό της Finneas έχουν ήδη ένα Οσκαρ στο βιογραφικό τους με το «No time to die» του πράκτορα 007.
Παιχνίδια εκδίκησης: Η σειρά που τρέλανε το X έρχεται ξανά απόψε - Μεγάλες ανατροπές
Το έτερο τραγούδι της «Barbie» που διεκδικεί το Οσκαρ είναι το «I ’m just Ken» που ο Ράιαν Γκόσλινγκ ερμηνεύει στην ταινία. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία τραγούδια που το ένα δένει αρμονικά με το άλλο υπό τις «σκηνοθετικές» οδηγίες του σπουδαίου παραγωγού Μαρκ Ρόνσον.
Το «I ‘m just Ken» ξεκινά σαν emo τραγούδι των My Chemical Romance, εξελίσσεται σε ηλεκτρισμένη μπαλάντα στο στιλ των Van Halen, με το γιο του Εντι Βαν Αλεν, Βόλφγκανγκ να παίζει στο κομμάτι και να ολοκληρώνεται σε κάτι που φέρνει έντονα στο νου τον Ελτον Τζον. Το θέμα του είναι αντίστοιχο με αυτό που θίγει η Μπίλι Εϊλις, καθώς στους στίχους ο Κεν προσπαθεί να βρει τον τρόπο να εκφράσει τα συναισθήματά του στην Μπάρμπι, όντας παγιδευμένος στη «μάτσο» εικόνα που έχει για τον εαυτό του.
Το «Wahzhazhe (A Song for My People)» που ακούγεται στους «Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού» γράφτηκε από τον ιθαγενή Σκοτ Τζορτζ, ο οποίος είναι ο πρώτος που κερδίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όπως και η πρωταγωνίστρια Λίλι Γκλάντστοουν στην α’ γυναικεία ερμηνεία. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στόχος του ήταν να γράψει ένα κομμάτι που να εκφράζει όσα πέρασαν και όσα συνεχίζουν να περνάνε τα μέλη της φυλής Osage. Το τραγούδι μεταδίδει τόση ένταση και δύναμη που δεν χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα για να επικοινωνήσεις μαζί του.
Το «It never went away» του Jon Batiste είναι το βασικό κομμάτι στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «American Symphony» του Μάθιου Χάινεμαν που αφορά στον ίδιο. Η κάμερα τον ακολουθεί για ένα χρόνο καθώς εκείνος στέκεται στο πλάι της γυναίκας του που πολεμά τη λευχαιμία. Το «It never went away» μιλάει για την αγάπη που ο ίδιος νιώθει για εκείνη από τότε που γνωρίστηκαν σε μια κατασκήνωση όταν ήταν μικρά παιδιά, αλλά ίσως και να αναφέρεται στον καρκίνο ο οποίος έπληξε τη γυναίκα του δέκα χρόνια μετά την πρώτη της περιπέτεια με την ασθένεια.
Τέλος, η αμερικανίδα Μεξικανικής καταγωγής, Becky G τραγουδά το «The fire inside» για λογαριασμό της ταινίας «Flamin’ hot» που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπου (Ρίτσαρντ Μοντάνιεζ) που υποστηρίζει ότι πρώτος αυτός έφτιαξε τα Flamin’ Hot Cheetos.
Ειδήσεις σήμερα
«Οικολογικός» φόρος στην Χαβάη – 25 δολάρια για κάθε τουρίστα
Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν συνοικία της Δαμασκού – Τουλάχιστον δύο νεκροί
Χωρίς τον βασιλιά Κάρολο το μνημόσυνο στο κάστρο του Ουίνδσορ για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο