«Οι καλύτερες στιγμές μου ως θεατής είναι όταν ταυτίζομαι με τον ήρωα που βλέπω στην οθόνη και μοιράζομαι μαζί του το μυστικό της εμπειρίας που βιώνει εκείνος, είτε είναι ο Τζέιμς Ντιν στο “Ανατολικά της Εδέμ” είτε οποιοσδήποτε άλλος, όταν δημιουργείται αυτή η προσωπική σύνδεση και επικοινωνία ανάμεσα στην ερμηνεία του ηθοποιού και το κοινό. Θεωρώ πως στο “Ονειρικό σενάριο”, όπως και πριν από δύο χρόνια με το “Pig”, προσφέρω κάτι στο κοινό, αυτή την προσωπική σύνδεση», λέει ο Νίκολας Κέιτζ για τη νέα ερμηνεία του στην ταινία «Ονειρικό σενάριο», που ήδη συζητιέται και θα απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 11 Ιανουαρίου.
Σε αυτή την ταινία ο αγαπημένος ηθοποιός υποδύεται έναν πανεπιστημιακό καθηγητή, τον Πολ Μάθιους, που ξαφνικά αρχίζουν όλοι να βλέπουν στα όνειρά τους, είτε είναι συγγενείς και φίλοι είτε εντελώς άγνωστοι. Καθώς όλοι αυτοί ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και αντιλαμβάνονται ότι ο τύπος στο όνειρό τους είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο Πολ προσπαθεί να διαχειρισθεί τη διασημότητα που του προσφέρει αυτή η ιστορία. Δίνει συνεντεύξεις και κάνει συναντήσεις με ατζέντηδες που προσπαθούν να τον πείσουν να πρωταγωνιστήσει σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες. Ομως το σκηνικό στα όνειρα των ανθρώπων αλλάζει και κατά συνέπεια αλλάζει και η τύχη του Πολ στην πραγματική του ζωή. «Πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες στη ζωή μου – υποδύομαι λιγότερο και είμαι ο εαυτός μου περισσότερο. Στο “Pig” είχα την ευκαιρία να βγάλω τα συναισθήματά μου στην επιφάνεια. Στο “Ονειρικό σενάριο” ένιωσα ότι μπορούσα να μεταφέρω τις προσωπικές μου εμπειρίες», λέει ο Νίκολας Κέιτζ για τη νέα του ερμηνεία. Και προσθέτει: «Οταν διάβασα το σενάριο, ένιωσα ότι κατανοώ τι περνάει ο Πολ και ότι θα μπορούσα να του εμφυσήσω τα προσωπικά μου βιώματα. Η διασημότητα είναι κάτι που λίγο ή πολύ όλοι μπορούμε να βιώσουμε πλέον, είτε με θετική είτε με αρνητική χροιά. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο ανεξέλεγκτο μπορεί να γίνει αυτό», διαπιστώνει.
Ο Στίβεν Κινγκ ζητά να ακυρωθεί η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ
Ομως όσο προσωπική υπόθεση και αν είναι για τον Κέιτζ αυτή η ταινία, δεν παύει να είναι η ταινία του σκηνοθέτη της, του Νορβηγού Κρίστοφερ Μπόργκλι (Σιχάθηκα τον εαυτό μου), ο οποίος σκόπευε μέσα από το «Ονειρικό σενάριο» να παίξει με τις θεωρίες του ψυχαναλυτή Καρλ Γιουνγκ, και ιδιαίτερα με εκείνη που αφορά στο συλλογικό ασυνείδητο. «Οι σκέψεις μας επικοινωνούν πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με πολλά και διαφορετικά μέσα, είτε πρόκειται για υπολογιστές είτε για τα κινητά τηλέφωνα που έχουμε στα χέρια μας. Το συλλογικό ασυνείδητο έχει γίνει πλέον ένα είδος πραγματικότητας», σημειώνει ο Κέιτζ, ο οποίος είναι αρκετά διαφορετικός σε αυτή την ταινία από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει έως τώρα. «Προσπαθώ οι επιλογές που κάνω στις ταινίες που θα συμμετέχω να μου λένε κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Οσο πιο πολύ συμβαίνει αυτό τόσο πιο έντονη θα είναι η σύνδεση με τον θεατή», ισχυρίζεται.
ΤΑ MEMES ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Βέβαια, δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που το πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση του ονόματός του στο Ιντερνετ ήταν όλα αυτά τα memes με σκηνές από ταινίες του που τον δείχνουν να ξεπερνάει τα όρια για τις ανάγκες των ρόλων του και να χάνει την αυτοσυγκράτησή του από το ένα λεπτό στο άλλο. «Ημουν μάλλον ο πρώτος ηθοποιός για τον οποίο οι χρήστες του Ιντερνετ έφτιαξαν διάφορα βίντεο με χαρακτηριστικές σκηνές από τις ταινίες του. Ηταν ένα φαινόμενο που άρχισε κάποια στιγμή να διογκώνεται και να αποκτά μια δική του πορεία στο Διαδίκτυο κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το σταματήσω. Δεν έγινα ηθοποιός για να μου συμβεί κάτι τέτοιο».
Ειδήσεις σήμερα
Ινδία: Έστειλε αντιτορπιλικό για να αποτρέψει απόπειρα πειρατείας στην Αραβική θάλασσα
Η τοξική πλευρά του «metaverse» στην Βρετανία: H αστυνομία ερευνά τον πρώτο virtual ομαδικό βιασμό