ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ στοιχεία των ερευνών προκύπτει ότι οι πολίτες προτιμούν τον Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα στη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων με διψήφιες διαφορές ενώ μόνο μία μικρή μειοψηφία (22% υπολογίσθηκε από την Prorata) εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση θα ήταν καλύτερη εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι εάν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές, δηλαδή να προσεγγίσει το 37% με 38%. Ο στόχος δεν είναι απλησίαστος, σύμφωνα με εκλογική αναγωγή της Metron τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων είναι 36,5% έναντι 26,3%, περνά όμως από 4 βήματα…
ΠΡΩΤΟΝ, να αναδείξει η Ν.Δ. τα πεπραγμένα της τετραετίας και να τα αντιπαραβάλει με την περίοδο Τσίπρα. Η διαφορά είναι χαώδης στα ζητήματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και μεταναστευτικού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε με θετικό πρόσημο σε κρίσεις παγκοσμίων διαστάσεων σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα που προκαλούσε κρίσεις με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της. Η οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά, τα θαλάσσια σύνορα είναι υπαρκτά και φυλάσσονται αυστηρά, η χώρα έχει συνάψει στρατηγικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία ενισχύοντας την αμυντική της δύναμη.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να αναπτύξει η κυβέρνηση το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πρόσφατα ότι απαιτούνται δύο τετραετίες για να αλλάξει πλήρως η εικόνα της χώρας. Στη διάρκεια των επόμενων μηνών είναι σημαντικό να παρουσιασθούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν και ποιο είναι το όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος.
ΤΡΙΤΟΝ, να μην υπάρξει εφησυχασμός. Εάν στη Νέα Δημοκρατία θεωρήσουν ότι οι εκλογές είναι περίπατος και η νίκη δεδομένη, τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα. Ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, που είναι στέλεχος πρώτης γραμμής και γνωρίζει από νικηφόρες εκστρατείες, είναι βέβαιο ότι θα κινητοποιήσει τους πάντες ώστε η Ν.Δ. να πορευθεί προς τις κάλπες με συσπείρωση και ανοιχτές πόρτες σε νέα πρόσωπα.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, να δοθεί βαρύτητα στην πρώτη κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την απλή αναλογική για να «ναρκοθετήσει» τον σχηματισμό κυβέρνησης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώτος γύρος προσφέρεται για «χαλαρή» ψήφο. Αντιθέτως η Ν.Δ. πρέπει να δώσει βαρύτητα στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει (και όχι στη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να αποτελέσει τον βατήρα της αυτοδυναμίας. Η πολιτική αστάθεια είναι εχθρός της οικονομίας, το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, από το αποτέλεσμα πρέπει να προκύπτει πολιτική σταθερότητα και όχι νέες περιπέτειες.