Τουλάχιστον ανέθεσε την ψηφιακή πολιτική στον Γιώργο Καραμέρο, ώστε να αντιπαρατεθεί με τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, που ως δήμαρχος Τρικκαίων εκσυγχρόνισε την πόλη και συνεχίζει το έργο του Πιερρακάκη.
Κατά τα λοιπά, εάν οι τομεάρχες που ανακοινώθηκαν χθες συνιστούν τη γραμμή πυρός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει διάνα στη «σκιώδη» αλλά θα βλέπει με κιάλια την κυβέρνηση.
Αλλωστε, οι μεγάλες μάχες στο εσωτερικό του κόμματος μόλις ξεκίνησαν και το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό. Καμιά δεκαριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να αναλάβουν θέσεις επικεφαλής σε τομείς ευθύνης αψηφώντας τις απειλές του νέου προέδρου ότι δεν θα τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια εάν δεν αναλάβουν δράση. Η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία χαρακτήρισε υπονομευτικές τις απειλές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παρομοιάζοντας τον με τον Λουδοβίκο τον 14ο.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε προσωπικές απόψεις του Κασσελάκη όσα είπε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, λες και επρόκειτο για κάποιον περαστικό από την Κουμουνδούρου. Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης μίλησε για ελεεινή προπαγάνδα δυνάμεων που υποστήριξαν τον Κασσελάκη και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις εκλογικές αποτυχίες με εσωτερικούς εχθρούς.
Ενας, μάλιστα, συνεργάτης του Φίλη το τερμάτισε καλώντας τους «συντρόφους» να κινήσουν τις διαδικασίες του άρθρου 20 του καταστατικού, που προβλέπει καθαίρεση του προέδρου, μετά τις δηλώσεις του Κασσελάκη για παραχώρηση μετοχών (stock options) στους εργαζομένους από τους βιομήχανους.
Και ακόμα δεν έχει συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να βγουν τα μεγάλα μαχαίρια από τις κομματικές θήκες. Οι εκλογικές συντριβές που λειτουργούν ως προσάναμμα για τους εμφυλίους έχουν γίνει πια συνήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 και το 36% το κόμμα κατρακύλησε τον Ιούνιο στο 17% και προχθές βούτηξε στο 12%.
Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη. Αλήθεια, στην Κουμουνδούρου περιμένουν ότι ο Κασσελάκης μπορεί να πείσει τους πολίτες, όταν κάθε τοποθέτησή του για ζητήματα οργάνωσης του κόμματος ή απλής επικαιρότητας αντιμετωπίζεται από τους συντρόφους του με λοιδορίες, αρνήσεις και καταγγελίες για αντικαταστατικές πρακτικές;
Οσοι θέλουν να δουν την πραγματικότητα και δεν κρύβονται πίσω από επιδιώξεις ή μικροσυμφέροντα αντιλαμβάνονται ότι ο Κασσελάκης δεν είναι συμβατός με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή του αποτέλεσε δείγμα απόγνωσης των ψηφοφόρων του κόμματος, που πίστευαν ότι μπορούν να ξαναμπούν στον πολιτικό παιχνίδι με ένα άγνωστο πρόσωπο το οποίο προέκυψε κυριολεκτικώς από το πουθενά και δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Οταν όμως δεν μπορεί να υπερισχύσει της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, πώς θα τα βάλει με τον Μητσοτάκη;
Το αποτέλεσμα το είδαμε στις περιφερειακές εκλογές και έπεται συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε υπαρξιακού τύπου κρίσεις και το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντιτίθεται στις επιλογές του προέδρου, ο οποίος με τη σειρά του έχει μείνει με τις εικόνες των τηλεοπτικών εκπομπών, αδυνατώντας μέχρι σήμερα να διατυπώσει έστω και μία πολιτική πρόταση που θα έλεγε κάτι στην κοινωνία.
Εκτός όμως εάν κάνουν την έκπληξη ο Παππάς με μανιφέστο στην οικονομία και η Ραλλία Χρηστίδου, που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Εσωτερικών…