Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο βαθύς ύπνος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Στέλιος Κούλογλου με σκοπό να «ξυπνήσει» τους συντρόφους του και έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ κακός χαμός. Τι ακριβώς είπε; Oτι θα μπορούσε να προτείνει από τη ΔΕΘ μια προοδευτική συγκυβέρνηση με κάποιον άλλον πρωθυπουργό για να ταράξει τα νερά στο πολιτικό σκηνικό.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΚΑΤ’ αρχάς ας δούμε τι έκανε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Oταν ο Κούλογλου και άλλα στελέχη του κόμματoς του ΣΥΡΙΖΑ, που απλά δεν βγήκαν να το πουν, βλέπουν «ισοπαλία» με τον Μητσοτάκη, αυτό σημαίνει πως το ματσάκι χάθηκε εύκολα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κάτι καινούργιο στους πολίτες. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για όλα τα δεινά του τόπου. Ναι, αλλά αυτό το κάνει κάθε μέρα. Υποσχέθηκε πως θα τα αλλάξει όλα «με έναν νόμο και ένα άρθρο». Ναι, αλλά κι αυτό το κάνει κάθε μέρα.

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν σηματοδότησε κάτι καινούργιο. Ο ίδιος μπορεί να μίλησε για μια «νέα αρχή», στην ουσία όμως συνέχισε να λέει τα ίδια.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στο παρελθόν. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, θέλοντας να αναβιώσει τους «αντι-» αγώνες της περιόδου 2012-2014. Επέστρεψε και στο πιο βαθύ παρελθόν ξεπατικώνοντας τσιτάτα από τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

ΕΝΤΑΞΕΙ, λοιπόν, ο Κούλογλου συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Τα μάζεψε. Είπε πως επρόκειτο για μια «ατυχή διατύπωση».

ΑΡΑ, τι θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι θέλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Ας μπει η «κομματική κασέτα» στο play. «Ο Τσίπρας είναι ο καλυτερότερος ηγέτης. Εχει πάντα δίκιο. Τα κάνει όλα σωστά. Είτε κερδίζει είτε χάνει στις εκλογές θα παραμείνει πρόεδρος για… πάντα».

ΔΥΟ συμπεράσματα βγαίνουν από όλο αυτό το εσωκομματικό τουρλουμπούκι των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤ’ αρχάς όταν οι σύντροφοι και το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» επιτίθενται με τέτοιο μένος κατά ενός ευρωβουλευτή του κόμματος, επειδή τόλμησε να πει ένα μέρος της αλήθειας, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν έχει νόημα για τους πολίτες να πιστεύουν τις καθημερινές κραυγές τους κατά της κυβέρνησης για μικρά ή μεγάλα ζητήματα.

ΔΕΥΤΕΡΟ, και πιο σημαντικό, συμπέρασμα είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε «βαθύ ύπνο». Επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα. Επιμένουν να παραμένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Επιμένουν να υποστηρίζουν πως τα έκαναν όλα σωστά για μια διακυβέρνηση που καταδικάστηκε από τους ψηφοφόρους. Επιμένουν να υπόσχονται φαντασιακές λύσεις. Επιμένουν να αγνοούν τους πολίτες. Γι’ αυτό και θα χάσουν στις εκλογές του 2023. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι τότε θα ξυπνήσουν από τον «βαθύ ύπνο» στον οποίο βρίσκονται.

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Προσυνεδριακές διαδικασίες και καμπάνιες για να «σκεπάσει» το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon