ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κομματικοποίηση και υποκρισία

Τσίπρας: Έβαλε σημάδι τους λοιμωξιολόγους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η επιχείρηση κομματικοποίησης του ελληνικού κινήματος #ΜeΤoo από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να σταματήσει.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Οχι μόνο γιατί δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και την κοινωνία, αλλά και επειδή, εν τέλει, λειτουργεί εις βάρος των θυμάτων. Αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα και δυσχεραίνει την προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης ενός ιδιαιτέρως νοσηρού φαινομένου, που συνιστά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Η ρητορική των σκανδάλων και τα χυδαία υπονοούμενα μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τύπου Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, απαντήθηκαν από τον πρωθυπουργό στη Βουλή με επιχειρήματα και, κυρίως, μέσα από το πλαίσιο πρωτοβουλιών που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο αφενός τη δίκαιη τιμωρία όσων κρίνονται ένοχοι από τη Δικαιοσύνη και αφετέρου την αποτροπή διάπραξης παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το γεγονός ότι αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Ειδικότερα για τους ανηλίκους, η παραγραφή θα αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, ενώ συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναδεικνύει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προέβη σε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον ομαδικό βιασμό, ρύθμιση την οποία το πρώην κυβερνών κόμμα καταψήφισε.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βαρύνεται με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που επέφερε, μεταξύ άλλων, ταχύτερη αποφυλάκιση εγκληματιών και μετατροπή αδικημάτων, όπως η δωροδοκία ή ο βιασμός, από κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, χαρακτήρισε ως προσβλητικό για τον χώρο της Αριστεράς τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται και ασκεί αντιπολίτευση, ενώ, παράλληλα, καταλόγισε στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την πολιτική ευθύνη για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στη θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το βέβαιο είναι ότι το κίνημα του ελληνικού #ΜeΤoo πρέπει να υποστηριχθεί και να προστατευτεί όχι μόνο από όσους ολισθαίνουν στη διάπραξη αδικημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και από όσους επιχειρούν να το εκτρέψουν στον βούρκο του λαϊκισμού προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Το μήνυμα της κοινωνίας είναι ότι πλέον η φωνή των θυμάτων ακούγεται, αλλά και ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διαμορφώσουν ενιαίο μέτωπο, που δεν θα υπακούει σε κομματικές σκοπιμότητες, αλλά στην απαίτηση για προστασία των ευάλωτων και παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι κρίνονται ένοχοι από τη Δικαιοσύνη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η διπλωματία και η σημειολογία

Μιχάλης Μάρδας

Νέα στρατηγική, με νέο οπλοστάσιο

Μιχάλης Μάρδας

Να ξεπεράσουμε ενωμένοι τις δοκιμασίες

Μιχάλης Μάρδας

Πληρώνουμε την ανευθυνότητα

Μιχάλης Μάρδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στον διχασμό

Tinad

Να κλείσουμε τις εστίες υπερμετάδοσης

Μιχάλης Μάρδας

Φτιάξτε το κράτος

Μιχάλης Μάρδας

Σε νευρική κρίση η Τουρκία από τις συμμαχίες της Ελλάδας

Μιχάλης Μάρδας

Ο Αλέξης Τσίπρας και η πραγματικότητα στην Παιδεία

Μιχάλης Μάρδας