Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Aρρωστοι που «απαγορεύεται» να μείνουν σπίτι

Κορωνοϊός - Η ανησυχία επιστρέφει στην Ιταλία: Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι Ιταλοί βιομήχανοι… τσίνισαν στην προοπτική να κλείσουν τα εργοστάσια της Λομβαρδίας και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να υποχρεώσει τις αμερικανικές βιομηχανίες να παράγουν περισσότερες μάσκες και προστατευτικά υλικά. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα τα ρυθμίσει όλα η «αγορά».

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Αυτή η «πολεμική αγορά», της «υγειονομικής καραντίνας», απειλεί να σκοτώσει χιλιάδες Αμερικανούς εργαζομένους στις υπηρεσίες μεταφορών και παράδοσης. Τρομοκρατημένοι ότι τα αφεντικά τους θα τους απολύσουν, οι αποθηκάριοι, φορτωτές και οδηγοί των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου στις ΗΠΑ (δηλαδή της UPS, που εκτελεί τις περισσότερες παραγγελίες της amazon, της FedEx και της ΧPO Logistics) εξακολουθούν να πηγαίνουν στη δουλειά με βήχα, ξηρό λαιμό, πυρετό και κομάρες (όλα τα… διαπιστευτήρια του Covid-19).

Δυστυχώς, ακόμη δεν εφευρεθεί τηλεργασία στο πακετάρισμα, την αποθήκευση και παράδοση των υλικών αγαθών σε αποστάσεις εκατοντάδων ή και χιλιάδων χιλιομέτρων.

Ωσπου να φτιάξουμε στρατό από έξυπνα ρομπότ και drones, οι παραδόσεις στο κατώφλι σπιτιών, επιχειρήσεων, νοσοκομείων και ιδρυμάτων θα γίνονται από στρατιές Αμερικανών πληβείων, που θα ήθελαν να μείνουν κι αυτοί στην ασφάλεια της οικίας τους, αλλά δεν μπορούν.

Οι «Νew York Times» μας πληροφορούν ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά οι προϊστάμενοι τους πιέζουν να μην ζητήσουν άδεια αν δεν πέσουν… ξεροί. Με την αμερικανική οικονομία στην εντατική, η αλυσίδα τηλεαγορών-πακεταρίσματος-μεταφοράς-παράδοσης είναι ένα από τα ζωτικά σωληνάκια οξυγόνου. Κάθε χρόνο φθάνουν στους Αμερικανούς καταναλωτές προϊόντα αξίας 18 τρισ. (!) δολαρίων, αλλά τώρα τα φορτηγά και οι αποθήκες κινδυνεύουν να γίνουν «θερμοκήπια» του κορονοϊού. Οσο για τους εργαζομ’ενους, προσεύχονται να τους σώσει ο Θεός και η νεαρή τους ηλικία…

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε νέο lockdown – Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση

Ανδρέας Ντίνης

Φως στο Σουδάν, σκοτάδι στην Τουρκία

Tinad

Γεωγραφία – λάστιχο

Tinad

Προμαχώνας: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα – Οι περιορισμοί που τίθενται σε ισχύ

Ανδρέας Ντίνης

Χρυσές δουλειές για τους πλαστικούς χειρουργούς εν μέσω πανδημίας – Δείτε γιατί

Ανδρέας Ντίνης

Ο Επιμένων Αμερικανικά

Kon

Πόλεμος αγαλμάτων και στο Σουέζ

Ανδρέας Ντίνης

Μόσιαλος: Μη χαλαρώνετε – Ήταν θέμα χρόνου να αυξηθούν τα κρούσματα

Ανδρέας Ντίνης

Το Afrika Korps του Νόρμπερτ Ρέτγκεν

Kon