Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρθρο Γεωργιάδη στον «Ε.Τ.»: Το μέλλον είναι εδώ

Γεωργιάδης: Τον Μάιο ενδεχομένως να γίνει άρση μέτρων

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αλήθεια είναι η ίδια παλιά ιστορία. Παραφράζοντας τη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ, διαπιστώνω πως το μέλλον είναι η ίδια παλιά ιστορία. Ολοι μίλησαν για το μέλλον. Ελεγαν την αλήθεια; Προφανώς όχι. Η κυβέρνηση  προετοιμάζει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας χωρίς ψέματα και φτηνούς λαϊκισμούς. Πρέπει όμως να βιαστούμε, να τρέξουμε κι άλλο.

Οι πολίτες και ως καταναλωτές είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης, που τους παρέχει το περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνει η κυβέρνηση, την οποία εμπιστεύτηκαν. Αυτό έχει αποτυπωθεί ήδη στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που βρίσκεται σε υψηλό 19ετίας. Η παράθεση δεδομένων και συγκεκριμένων αριθμητικών στοιχείων δεν τελειώνει εδώ.

Η κανονικότητα επέστρεψε μαζί με την πραγματικότητα. Αποκαθηλώνοντας αντιστάσεις και εμπόδια του παρελθόντος προχωρά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού. Απλουστεύθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τις επιχειρήσεις, εκλογικεύτηκαν άλλες διαδικασίες. Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμοστεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη νέα νομοθεσία που έχουμε στην Ελλάδα, προβλέπεται στον υπουργό Ανάπτυξης το δικαίωμα να υπογράφει για αδειοδότηση επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα. Στις πρόσφατες συναντήσεις μου στο Βερολίνο, διαπίστωσα την αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ότι ακόμα στο μυαλό του μέσου Γερμανού επιχειρηματία η Ελλάδα εξακολουθεί να ταυτίζεται με τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα. Δεν αλλάζουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχουμε κάνει ήδη βήματα προς αυτό.

Προσπαθούμε και βλέπουμε να εμπεδώνεται μια νέα αντίληψη στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Μια νέα αντίληψη που θα μας ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας. Οφείλουμε να τρέξουμε για να αντιστρέψουμε προς το θετικό την εικόνα μας στους ξένους επενδυτές, διότι στις ερωπαϊκές χώρες, όπως και στη Γερμανία, τους επιχειρηματίες δεν τους κατευθύνουν οι κυβερνήσεις. Τα επιχειρηματικά σχέδια και το ασφαλές περιβάλλον μια χώρας είναι που τους πείθουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής  

Προτεινόμενα για εσάς

Γεωργιάδης: Έρχεται ρευστότητα 7 δισ. στην αγορά – Αίτημα για παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας

Tinad

Άδωνις Γεωργιάδης: Κατέθεσε τη μισή βουλευτική του αποζημίωση στη μάχη κατά του κορονοϊού

Κώστας Σκαναβής

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα δέσμη μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Κώστας Σκαναβής

Γεωργιάδης: Εγκρίθηκαν από το ΚΕΣΑ οι διαπιστωτικές για την επένδυση στο Ελληνικό

Κώστας Σκαναβής

Γεωργιάδης: Αποπληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για Απρίλιο – Ιούνιο από το κράτος

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Επίδομα 800 ευρώ σε σε 1,7 εκατ. μισθωτούς – Όλα τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Τον Μάιο ενδεχομένως να γίνει άρση μέτρων

Ανδρέας Ντίνης

Κατηγορηματικός ο Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος

Tinad

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης