Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρθρο Γεωργιάδη στον «Ε.Τ.»: Το μέλλον είναι εδώ

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αλήθεια είναι η ίδια παλιά ιστορία. Παραφράζοντας τη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ, διαπιστώνω πως το μέλλον είναι η ίδια παλιά ιστορία. Ολοι μίλησαν για το μέλλον. Ελεγαν την αλήθεια; Προφανώς όχι. Η κυβέρνηση  προετοιμάζει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας χωρίς ψέματα και φτηνούς λαϊκισμούς. Πρέπει όμως να βιαστούμε, να τρέξουμε κι άλλο.

Οι πολίτες και ως καταναλωτές είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης, που τους παρέχει το περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνει η κυβέρνηση, την οποία εμπιστεύτηκαν. Αυτό έχει αποτυπωθεί ήδη στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που βρίσκεται σε υψηλό 19ετίας. Η παράθεση δεδομένων και συγκεκριμένων αριθμητικών στοιχείων δεν τελειώνει εδώ.

Η κανονικότητα επέστρεψε μαζί με την πραγματικότητα. Αποκαθηλώνοντας αντιστάσεις και εμπόδια του παρελθόντος προχωρά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού. Απλουστεύθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τις επιχειρήσεις, εκλογικεύτηκαν άλλες διαδικασίες. Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμοστεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη νέα νομοθεσία που έχουμε στην Ελλάδα, προβλέπεται στον υπουργό Ανάπτυξης το δικαίωμα να υπογράφει για αδειοδότηση επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα. Στις πρόσφατες συναντήσεις μου στο Βερολίνο, διαπίστωσα την αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ότι ακόμα στο μυαλό του μέσου Γερμανού επιχειρηματία η Ελλάδα εξακολουθεί να ταυτίζεται με τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα. Δεν αλλάζουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχουμε κάνει ήδη βήματα προς αυτό.

Προσπαθούμε και βλέπουμε να εμπεδώνεται μια νέα αντίληψη στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Μια νέα αντίληψη που θα μας ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας. Οφείλουμε να τρέξουμε για να αντιστρέψουμε προς το θετικό την εικόνα μας στους ξένους επενδυτές, διότι στις ερωπαϊκές χώρες, όπως και στη Γερμανία, τους επιχειρηματίες δεν τους κατευθύνουν οι κυβερνήσεις. Τα επιχειρηματικά σχέδια και το ασφαλές περιβάλλον μια χώρας είναι που τους πείθουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής  

Προτεινόμενα για εσάς

Κατηγορηματικός ο Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος

Tinad

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Η πρώτη καμπάνα για αισχροκέρδεια είναι γεγονός και ο Γεωργιάδης προειδοποιεί: «Δεν είναι καιρός για αρπαχτές»

Μιχάλης Μάρδας

Πρώτο πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρία αντισηπτικών για αισχροκέρδεια

Κώστας Σκαναβής

Βαρύ πρόστιμο για αισχροκέρδεια προαναγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κώστας Σκαναβής

Γεωργιάδης: Μέχρι και 150.000 ευρώ το πρόστιμο για αισχροκέρδεια

Tinad

Άδ. Γεωργιάδης: Δύο αντισηπτικά ανά πελάτη για να καλυφθεί η ζήτηση

Tinad

Ασπίδα στο οικονομικό σοκ

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε όλες τις εισπρακτικές εταιρείες

Μιχάλης Μάρδας