Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέχρι και ο «Τζόκερ» γελάει…

Ενήλικοι στο δωμάτιο εναντίον Joker

Η αντιπολιτευτική απόγνωση του Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανής. Ψάχνει καθημερινά εναγωνίως κάτι -ό,τι να ’ναι- για να καταγγείλει την κυβέρνηση. Κάθισε και έγραψε ολόκληρη ανάλυση για τον «Τζόκερ» και το πώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. γυρίζει τη χώρα στη δεκαετία του ’60.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Αυτό κατάλαβε από το γραφικό περιστατικό με τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ή μάλλον αυτή ήταν η δική του εκδοχή. Ετσι ήθελε να το παρουσιάσει στους πολίτες.

ΓΙΑ το πραγματικά «ακατάλληλο θέαμα» του πρώτου εξαμήνου του 2015 και τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων δεν έχει βρει ακόμα ούτε μια κουβέντα να πει. Μόνο «απείλησε» ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις».

ΒΓΑΙΝΟΥΝ σχεδόν όλα τα πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ομολογούν ότι η τότε κυβέρνηση επεξεργαζόταν σχέδιο παράλληλου νομίσματος, το οποίο ουσιαστικά θα οδηγούσε στη δραχμή. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει άφωνος. Και η «ταινία» των πρώτων 150 ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν απλώς «ακατάλληλη». Ηταν και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα κατέστρεφε πλήρως το μέλλον των σημερινών εφήβων για τους οποίους υποτίθεται ότι τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ συζητήσεις για να βρεθεί κοινός τόπος για την ψήφο των αποδήμων και ο τέως πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Αντί να βοηθήσει να υπάρξει συναίνεση, έχει «οχυρωθεί» πίσω από το πιο αστείο επιχείρημα. Υποστηρίζει ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Και ρίχνει μια τεράστια «χυλόπιτα» στους περισσότερους από 400.000 νέους συμπατριώτες μας που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της χρεοκοπίας και των Μνημονίων. Αφήστε που με την ίδια ακριβώς λογική θα έπρεπε να ζητήσει να καταργηθούν και οι ετεροδημότες. Να ψηφίζει ο καθένας στον τόπο κατοικίας του, γιατί αλλιώς υπάρχει «αλλοίωση» αποτελέσματος τόσο σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας όσο και στους δήμους.

ΑΛΛΑ και για όσα συμβαίνουν στην οικονομία άφωνος παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτε κουβέντα για την τεράστια πτώση του κόστους δανεισμού ούτε μια ατάκα για τις μειώσεις φόρων αλλά και τις αυξήσεις συντάξεων που θα νομοθετηθούν έως το τέλος του έτους. Και πώς να πει κάτι βέβαια; Οταν είχε ζαλίσει προεκλογικά την κοινωνία πως η Ν.Δ. θα ξαναφέρει πίσω το ΔΝΤ και θα εφαρμόσει επώδυνα μνημονιακά μέτρα.

ΔΕΝ πειράζει λοιπόν. Καλά κάνει και ασχολείται μόνο με τον «Τζόκερ» ο Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι εκεί μπορεί. Αυτά τα φθηνά αντιπολιτευτικά κόλπα γνωρίζει. Μόνο που μέχρι και ο «Τζόκερ» γελάει μαζί του…

Από την έντυπη έκδοση

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Το ζόρικο ερώτημα έχει βέβαιη απάντηση

Kon

Η σοβαρότητα της κατάστασης γελοιοποιεί όσους… κραυγάζουν

Kon

Το σημείο καμπής για τον Τραμπ

Kon

Προτεραιότητα στην πραγματική οικονομία

Kon

Εκπαιδευτική… μεταρρύθμιση που αγνοεί τους μαθητές!

Kon

Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι… επιθεώρηση

Kon

Πολλά τα λεφτά, μεγάλο το στοίχημα

Kon

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας

Kon

Το 2015 θα «στοιχειώνει» για πάντα τον Τσίπρα

Ανδρέας Ντίνης