Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Δευτέρα πρέπει να ξημερώσει με παραίτηση Τσίπρα

Ψήφισε ο Τσίπρας: Κάλεσμα για στήριξη προοδευτικών υποψήφιων

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αδιαμφισβήτητα δηλωτικό της σαρωτικής νίκης της ΝΔ και του ρεύματος υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην ελληνική κοινωνία.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Το αποτέλεσμα, ωστόσο πρέπει να δρομολογήσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις. Αυτό δεν είναι, μία απλή πολιτικάντικη παραδοχή, αλλά μία συνέχεια των λόγων και των πράξεων του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που στις ευρωεκλογές του 2014 πετυχαίνοντας μία νίκη με 3,74% μονάδες διαφορά μετέβη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εκλογές, γιατί όπως είχε πει ο ίδιος «υπάρχει δυσαρμονία στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Βουλή».

Η άμεση ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές δεν προκύπτει μόνο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και από τα καμώματα του Αλέξη Τσίπρα το 2014. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον τελευταίο μήνα κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές ως δημοσκόπηση και ως ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Τα πράγματα είναι απλά: Ο λαός απέσυρε την εμπιστοσύνη του από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνητ8ική πλειοψηφία που δομήθηκε από αδέσποτους, καρεκλοκένταυρους και εξαγορασθέντες βουλευτές. Ο λαός μίλησε και έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αντιπροσωπεύει, ενώ δίνοντας στην ΝΔ δύο μοναδικά ιστορικά ρεκόρ, φανερώνει πως πλέον υπάρχει ένα σαφές ρεύμα υπέρ της γαλάζιας παράταξης και η νίκη δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αντιΣΥΡΙΖΑ ψήφου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως το παραπάνω κλίμα δεν αποτυπώθηκε μόνο στην ευρωκάλπη, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί οι εκιλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος καταποντίζονται σημειώνοντας απογοητευτικά ποσοστά.

Την ίδια ώρα, η νίκη αυτή, δικαιώνει πλήρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε εγκαλέσει τον πρωθυπουργό για την προσπάθειά του να πολώσει το κλίμα και για την προσπάθεια να εξαγοράσει τον ελληνικό λαό με επιδόματα και παροχές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην δύση αυτού του κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει άμεσα να προκηρύξει εκλογές για να αποτυπωθεί και στην Βουλή το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Πλέον δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος η χώρα να υποστεί μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η οποία θα οδηγήσει σε νέες παροχές στην ΔΕΘ, θα κάνει κακό στην οικονομία μας, θα χαλάσει την εικόνα της χώρας στις αγορές και θα πολώσει αναίτια το κλίμα.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μέτοικος στη Νεφελοκοκκυγία…

Kon

Πορτογαλικό μοντέλο ακυβερνησίας

Kon

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom