Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μα τι άλλο θα κάνουν;

Έκαναν το ψέμα και το άδικο πράξη και πανηγυρίζουν – Κανονικότητα θεωρούν την εκτροπή των «6»

Αυτό που συμβαίνει λίγες μέρες μόλις πριν από τις κάλπες δεν έχει προηγούμενο. Η παροχολογία έχει χτυπήσει κόκκινο και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίσει τους Έλληνες ως επαίτες.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την κάλπη, ο Αλέξης Τσίπρας, αξιοποιεί κάθε μέσο που έχει προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την επερχόμενη ήττα και ρίχνει στην μάχη επιδόματα, τροπολογίες, προσλήψεις, συντάξεις και δώρα. Ο ηθικός κατήφορος του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει τέλος αφού τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Ζάππειο δεν φέρνουν νέα ψηφαλάκια στην Κουμουνδούρου.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες ψηφίζονταν οι τροπολογίες η μία μετά την άλλη, με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να λένε πως σε πολλές περιπτώσεις αυτές ήταν περισσότερες σελίδες από τα ίδια τα νομοσχέδια στα οποία εμπεριέχονταν!

Τι κι αν την 1η Φεβρουαρίου μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου δικαζόταν η συνταγματικότητα των περικοπών των 3 επιδομάτων-δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής άδειας) των δημοσίων υπαλλήλων, το Ελληνικό Δημόσιο απροκάλυπτα εκβιάστηκα διατράνωνε ότι εάν δοθούν τα επίμαχα δώρα, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών και να κλονιστεί η δημοσιονομική ισορροπία; Αυτό δεν εμπόδισε το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σε μοίρασμα προκειμένου να δελεάσει τους ψηφοφόρους.

Φτάσαμε στο σημείο να δούμε να δίνεται Μαγιάτικη σύνταξη για να μπορέσει αυτή να προλάβει τις εκλογές, στις 20 Μαΐου και, σαν κερασάκι στην τούρτα, έρχονται οι συντάξεις του Ιουνίου να δοθούν νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου, δηλαδή δύο μέρες πριν την κάλπη!

Ο Αλέξης Τσίπρας απεγνωσμένος απευθύνεται σε όποιον μπορεί να ψηφίσει, γι αυτό και επικαλείται τον Βελουχιώτη, τους ράπερ μίας viral αηδίας για 12χρονα και στους συνταξιούχους οι οποίοι σύντομα, έτσι όπως πάει το δημογραφικό, θα είναι η επικρατέστερη πληθυσμιακή ομάδα στην χώρα.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η Εκκλησία έχει δίκιο για την αποτέφρωση, οφείλει όμως να δει τα του οίκου της

George Michaelides

Μια φορά στο εξάμηνο

George Michaelides

Επιτέλους κλείνει η Μόρια

George Michaelides

Η απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου

George Michaelides

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την καλύτερη «αβάντα» στην κυβέρνηση

George Michaelides

Οι ψευτοπροοδευτικοί πριμοδοτούν την ακροδεξιά καφρίλα

George Michaelides

Τι γεννά την τρομοκρατία στην Ελλάδα;

George Michaelides

Με μια -αριστερή- μολότοφ στην πλάτη

George Michaelides

Γιατί όχι κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ;

George Michaelides