Μάλιστα, ο κ. Βούτσης προϊδέασε τους δημοσιογράφους για πυκνό νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα, το οποίο, όπως είπε, θα κλιμακωθεί μετά τις ευρωεκλογές και ιδίως το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου.
Εκτός απροόπτου, αυτή φαίνεται πως είναι και η ετυμηγορία του Μαξίμου. Να μην πάει τώρα και σε εθνικές εκλογές και να προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία. Ειδάλλως, μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες θα πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών.
Τα μηνύματα που εισπράττει η κυβέρνηση είναι από παντού αρνητικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις φοιτητικές εκλογές τα ποσοστά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλώθηκαν στα επίπεδα του 1%. Οι νέοι, που το 2015 ήταν το ισχυρό όπλο του κ. Τσίπρα για να ανέλθει και να διατηρηθεί στην εξουσία, έχουν πλέον γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την υποβάθμιση της Παιδείας και την έλλειψη προοπτικών για βιώσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Στις επικείμενες ευρωεκλογές το Μαξίμου υπολογίζει ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να έχει μια αξιοπρεπή ήττα από τη Νέα Δημοκρατία, ελπίζοντας στο θαύμα του καλοκαιριού. Ομως δεν έχουν σταθμίσει καλά τις εκλογικές διαθέσεις των πολιτών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξη για την οικονομία, ενώ θεωρεί βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα τη συμφωνία των Πρεσπών.
Τα αφηγήματα Τσίπρα περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια και υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που εκτιμούν οι πολίτες. Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από το κομματικό κράτος προκειμένου να εξαντλήσει τη θητεία του, για να μη χαθούν αργομισθίες και οφίκια, όμως είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ δύσκολη η παραμονή του στην εξουσία έως το φθινόπωρο.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου