Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ταχιάος στον Ελεύθερο Τύπο: Θα μιλώ για τη Θεσσαλονίκη χωρίς ταμπού και ψέμματα

Έξαλλος ο Ταχιάος: Αν ξανακαπνίσει κάποιος έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα πάρω το 1142

Newsroom eleftherostypos.gr

Θα έλεγε κανείς πως σε μία εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών διάκειται αρνητικά προς τους κομματικούς μηχανισμούς, το να προβάλλει κανείς τα πολιτικά χαρακτηριστικά μιας υποψηφιότητας για το δημαρχιακό αξίωμα είναι λάθος τακτικής. Ισως! Ομως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης αυτό είναι αναπόφευκτο.

Γράφει ο Νίκος Ταχιάος*

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ο κύριος Τσίπρας έχει αποφασίσει να εισαγάγει στην ατζέντα της πόλης έναν διχασμό που έχει ανασύρει από τα πιο σκοροφαγωμένα μπαούλα της πολιτικής και της Ιστορίας. Ο τίτλος που επέλεξε για την ομιλία του στο Παλαί Ντε Σπορ, πριν από μία εβδομάδα, είναι αποκαλυπτικός: «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Οχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Οσο κι αν η ανταπόκριση στην πρόσκληση αποδείχθηκε πολύ περιορισμένη, είναι βέβαιο ότι στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές θα επιχειρηθεί να επικρατήσει ένα ψευτοδίλημμα που δεν αφορά μία πολιτική παράταξη, αλλά στιγματίζει μια ολόκληρη πόλη.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να παρασυρθώ σε μία ανόητη και επικίνδυνη πόλωση. Θα επιμείνω στη συνηγορία για την πόλη και τους κατοίκους της, ειδικά τη μεσαία τάξη που συνειδητά ισοπεδώνεται καθημερινά. Ο συκοφαντημένος «νοικοκύρης» της διπλανής πόρτας, αυτός που είδε τη ζωή του να υποβαθμίζεται δραματικά την τελευταία οκταετία και βρίσκεται σήμερα καθηλωμένος στη θλίψη, την οργή ή την παραίτηση απαιτεί σεβασμό. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μία πόλη σκοτεινή ή παράξενη. Είναι η γενέτειρα και η τροφός περήφανων ανθρώπων και διαχρονικά ο τόπος μίας μακράς και βαριάς ιστορίας. Στους Θεσσαλονικείς και την πόλη οφείλουμε τιμή και σεβασμό. Μέλλον χρειάζεται να δώσουμε, όχι ανασκαφές σε ένα παραχαραγμένο παρελθόν.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ εκλογές του Μαΐου θα μιλώ μόνο για την πόλη χωρίς ταμπού ή ψέματα. Κατ’ αρχάς για την καθημερινότητά της. Για την υποχρέωση του Δήμου να απολαμβάνουν οι πολίτες έναν καθαρό και νοικοκυρεμένο δημόσιο χώρο. Για τα δικαιώματα των πεζών, για τις δημόσιες συγκοινωνίες, για τις εναλλακτικές μεθόδους κυκλοφορίας στην πόλη, για τη μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδας, για την ανάγκη οι Θεσσαλονικείς να αγαπήσουν την πόλη τους εμπνεόμενοι από τη μέριμνα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Στην ενεργοποίηση και της δικής τους ευθύνης θα αποβλέπει η υποχρέωση του δημάρχου να αποδεικνύει με την καθημερινή συμπεριφορά του την ανταπόκριση στη δική του ευθύνη έναντι όλων των πολιτών χωρίς την παραμικρή διάκριση.

ΘΑ ΜΙΛΩ επίσης για τα μεγάλα, γι’ αυτά που μπορούν να βάλουν ακόμα περισσότερο την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη του 21ου αιώνα, αυτόν στον οποίον κυριαρχούν η καινοτομία και τα δίκτυα. Πλούτο πρέπει να παράγουμε στην πόλη για να κρατήσουμε σ’ αυτήν τα παιδιά μας, να τους δώσουμε μέλλον και ευημερία.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η πολιτική διάσταση της υποψηφιότητάς μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης που υποστηρίζεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

*Ο Νίκος Ταχιάος είναι Τοπογράφος-μηχανικός, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-υπεύθυνα»

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 29/12

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]