Τότε δηλαδή που η υπερήφανη διαπραγμάτευση των Τσίπρα – Βαρουφάκη κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφερε το περίφημο δημοψήφισμα του «όχι» που έγινε «ναι», επέβαλε τα capital controls που παραμένουν ακόμα και σήμερα, οδήγησε σε ένα βαρύ Μνημόνιο και κόστισε στην ελληνική οικονομία περίπου 100 – 200 δισ. ευρώ και αφού προηγουμένως λίγο έλειψε να βρεθεί η χώρα εκτός Ευρώπης.
ΜΠΟΡΕΙ ο πρωθυπουργός εν όψει εκλογών, πέραν της παροχολογίας και της σκανδαλολογίας, να προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ κεντροαριστερού μεταρρυθμιστή, με στόχο να περιορίσει, αν γίνεται, τη διαφαινόμενη εκλογική του συντριβή, ωστόσο στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου δεν έχουν σταματήσει να κάνουν ανάλογες σαχλαμάρες με αυτές που έκαναν το 2015, έστω και με διαφορετικούς τρόπους και μορφές.
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της οικονομίας προσπαθούν να παίξουν ένα διπλό παιχνίδι απάτης – αυταπάτης. Στο εσωτερικό όπου επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες, που όμως γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν και δεν πέφτουν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα στο εξωτερικό, όπου σε κάθε συνάντησή τους δεν παραλείπουν να λένε ότι θα κάνουν ό,τι έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές.
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ παράδειγμα η διάψευση της Ανγκελα Μέρκελ ότι είχαν συζητήσει με τον Αλ. Τσίπρα το θέμα της αναστολής της αύξησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που συνδέονται με το προσφυγικό, πριν ανακοινώσει το μέτρο ο Ελληνας πρωθυπουργός. Και μάλιστα ενώ ο κ. Τσίπρας επέμενε στο εσωτερικό ότι η αναστολή θα ισχύει για πάντα, μετά από μία εβδομάδα ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα καταργηθεί οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ και με το θέμα της μείωσης των συντάξεων που έχουν ψηφίσει για να ισχύσει από την 1η – 1 – 2019 και ετοιμάζουν φιέστες για την έξοδο από το Μνημόνιο στις 21 Αυγούστου, ενώ η τρόικα καταφθάνει τον Σεπτέμβριο για την πρώτη μεταμνημονιακή μνημονιακή αξιολόγηση.
ΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ της κυβέρνησης συνεχίζονται επίσης και στην εξωτερική πολιτική. Αφού πρώτα έκλεισαν τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, που είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ξαφνικά πυροδότησαν ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις, την οποία δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι αδυνατούν να διαχειριστούν.
ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ, είτε στην οικονομία είτε στα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειές της στις κάλπες, που πλέον μικρή σημασία έχει εάν θα στηθούν το 2018 ή τον Μάιο του 2019, ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα που είναι προδιαγεγραμμένο. Έχει όμως μεγάλη σημασία για τη ζημιά που προκαλείται στη χώρα όσο παραμένουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]