Η αποστολή (24 – 27 Σεπτεμβρίου), περιλαμβάνει επισκέψεις σε μονάδες Μελών της ΕΛΟΠΥ που έχουν λάβει την πιστοποίηση ASC, συζητήσεις με στελέχη των Μελών, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, πόλεις ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα, γευστικές διαδρομές με φρέσκα ψάρια των μελών της ΕΛΟΠΥ και μια διαδραστική γαστρονομική εμπειρία όπου οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στην προετοιμασία ιδιαίτερων συνταγών ψαριών.
Η ΕΛΟΠΥ πιστεύει και επενδύει στη δύναμη των συνεργειών σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία όμως με την ASC, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, διότι επικεντρώνεται στην αποτελεσματική προβολή της δέσμευσης των δύο Οργανώσεων στην ευζωία των ψαριών, την προστασία της θάλασσας, του θαλασσίου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος και τη θετική επίδραση στην ευημερία των ανθρώπων.
Προσβλέπουμε σε μια μοναδική εμπειρία, στην οποία οι ξένοι επισκέπτες θα εκτιμήσουν το ρόλο της ΕΛΟΠΥ και του ASC στην παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών, φρέσκων, γευστικών και υγιεινών ψαριών ελληνικής εκτροφής και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία τους προς τον κλάδο της βιώσιμης ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.
Aquaculture Advisory Council (ASC)
ΕΛΓΑ: Αύριο, Παρασκευή, η εκκαθάριση των πληρωμών σε κτηνοτρόφους για Daniel - Elias
Το Aquaculture Advisory Council (ASC) οδηγεί τον μετασχηματισμό της εκτροφής θαλασσινών προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη. Με εστίαση στην ελάχιστη επίδραση και δέσμευση στην ευζωία των θαλασσινών, την προστασία πλανήτη και την ευμάρεια των ανθρώπων, το Aquaculture Advisory Council (ASC) αναπτύσσει κορυφαία ανεξάρτητα προγράμματα πιστοποίησης και βελτίωσης για θαλασσινά υπεύθυνης και βιώσιμης εκτροφής. Με τα πιο στιβαρά πρότυπα και την υψηλότερη διασφάλιση, εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η διαφάνεια σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Τα θαλασσινά με σήμανση ASC, εκτρέφονται με υπευθυνότητα και είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 115 χώρες
Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με αποστολή την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των Εταιρειών-Μελών της, εδραιώνοντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του, και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας. Παράλληλα με ένα σύνθετο πλέγμα δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.
Αναδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση στους αναπτυξιακούς στόχους της, το διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν, στην Ελλάδα η ΕΛΟΠΥ είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (Federation of European Aquaculture Producers – FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Κομισιόν (Markets Advisory Council – MAC), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (Aquaculture Advisory Council – AAC) και του European Aquaculture Society (EAS).
Η διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ περιλαμβάνει την υγιεινή των τροφίμων, την ευζωία των ιχθύων και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης “Fish from Greece” σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.
Η ΕΛΟΠΥ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, στηρίζοντας ενεργά την εκπαίδευση, την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, την υγεία, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη συμπεριληπτικότητα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.