H τούρτα παγωτό με κολασμένη σως σοκολάτας, σαβαγιάρ και σοκολατένια μπισκότα, είναι τέλεια τούρτα για καλέσματα και πάρτι. Και ο Τάσος Αντωνίου ξέρει πως να μας την παραδώσει στην πιο απολαυστική της εκδοχή.
Από τον Τάσο Αντωνίου
Για τη σως σοκολάτας:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
340 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert
Για την τούρτα παγωτό:
40 γρ. Vinsanto
300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
παγωτό βανίλια-σοκολάτα ALOMA (εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει)
μερικά σοκολατένια μπισκότα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη σως σοκολάτας: σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα Nestlé Dessert. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βρέχουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο Vinsanto, με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην μουλιάσουν και διαλυθούν. Ανάλογα με τη διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε κόβουμε τα σαβαγιάρ που θα στρώσουμε στον πάτο. Αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα για να καλύψουμε την περιφέρεια του γλυκού. Χρησιμοποιούμε ψηλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Στρώνουμε σαβαγιάρ στον πάτο της φόρμας και καλύπτουμε τα πλάγια της φόρμας με τα ολόκληρα σαβαγιάρ. Πάνω από τη βάση απλώνουμε παγωτό ALOMA. Επικαλύπτουμε με λίγη σως σοκολάτας και σπασμένα σοκολατένια μπισκότα. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις μέχρι να καλυφθεί η φόρμα. Επικαλύπτουμε με επιπλέον σως σοκολάτας και μπισκότα. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 12 ώρες να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε παγωμένη.
Δες το βίντεο