Για τους νέους που αναγκάζονται να φύγουν από την χώρα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό είπε: «Για την ώρα καλά κάνουν τα παιδιά και λένε ότι θα φύγουν. Ετσι, κι αλλιώς θα πηγαινοέρχονται. Πληρώνουμε για κάθε παιδί εκ των αρίστων αυτών, έχουμε ξοδέψει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να τα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το χαρίζουμε τώρα στις ξένες χώρες για μερικά χρόνια μακάρι να ξαναγυρίσουνε γιατί είμαστε όπως ξέρετε υπο χρεοκοπία και είμαστε αποικία χρέους γα μερικά χρόνια. Ετσι είναι όταν είσαι νικημένος αυτό συμβαίνει και οι γενίτσαροι τα καλύτερα παιδιά τα «ιτς ογλαν» ήταν τα καλύτερα παιδιά τα πιο έξυπνα τα πιο εύρυθμα τα πιο όμορφα μάλιστα για λόγους περίεργους τα έπαιρναν οι Τούρκοι από τις οικογένειες και τα έκαναν γενίτσαρους. Μια νικημένη χώρα έτσι είναι υφίσταται τα πάντα».
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Στην συνέχεια έφερε ως παράδειγμα την Ινδία λέγοντας ότι «Είμαστε λίγο χειρότερα». Ο υφυπουργός Παιδείας εκνευρίστηκε όταν ρωτήθηκε για την οικονομία, λέγοντας στην δημοσιογράφο: «Να με ρωτήσετε για το ΦΕΚ μου και τις αρμοδιότητές μου. Εγω είμαι υπεύθυνος για τα σχολεία του εξωτερικού».
Ο κ. Ζουράρις αρνήθηκε να πει αν θα ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία λέγοντας ότι είναι αρμοδιότητα άλλου υφυπουργού: «Αυτά θα τα ρωτήσετε στον υφυπουργό που ασχολείται με τα σχολεία του εσωτερικού» και κάπου εκεί η δημοσιογράφος αποφάσισε να δώσει τέλος σε μία συνέντευξη που δεν είχε το παραμικρό νόημα.