Η συγκλονιστικά συντονισμένη και καταστροφικά αποτελεσματική επίθεση, που ευρέως θεωρείται έργο της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ του Ισραήλ, τραυμάτισε χιλιάδες μαχητές, για να μην αναφέρουμε πολλούς αμάχους.
Οι αρχές του Λιβάνου απαγόρευσαν την Πέμπτη τη λήψη ραδιοφώνων και τηλεειδοποιητών σε πτήσεις από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, ενώ η Χεζμπολάχ, που εξακολουθεί να ταράζεται από τις καταστροφικές εκρήξεις, προσπαθεί να αποκαταστήσει ένα ασφαλές δίκτυο διοίκησης και επικοινωνίας.
Αλλά το ανησυχητικό περιστατικό έχει επίσης πυροδοτήσει φόβους για το εάν τέτοιες τακτικές θα μπορούσαν να επεκταθούν στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά – όπως τα αγαπημένα μας smartphones, tablet και smartwatches.
Το 2011, μια μεγάλη ιστορία εμφανίστηκε για τον Steve Jobs και την ομάδα μηχανικών της Apple που είχαν αναλάβει τη δημιουργία του πρώτου iPod.
Η ιστορία λέει ότι, μετά από μήνες, αν όχι χρόνια επίπονης έρευνας, ανάπτυξης και μηχανικής αιχμής, η ομάδα παρουσίασε στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της το αγαπημένο της πρωτότυπο – μόνο για τον Jobs που το απέρριψε αμέσως επειδή ήταν πολύ μεγάλο.
Όταν οι μηχανικοί διαμαρτυρήθηκαν ότι ήταν απλά αδύνατο να το μικρύνουν, ο Jobs πήγε σε ένα ενυδρείο και πέταξε τη συσκευή στο νερό.
Καθώς οι φυσαλίδες αέρα που διαφεύγουν από το πρωτότυπο ανέβαιναν στην επιφάνεια, φώναξε: «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος εκεί μέσα. Κάντε το μικρότερο ».
Οι γνώστες της Apple και οι λάτρεις της τεχνολογίας έχουν συζητήσει εδώ και καιρό εάν το ανέκδοτο είναι γεγονός ή φαντασία.
Αλλά ενσωματώνει τέλεια την αρχή μιας τάσης που έχει διαρκέσει τώρα για δεκαετίες – τον αγώνα για να κάνουμε την τεχνολογία μας μικρότερη και πιο κομψή.
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Οι ειδικοί υποθέτουν ότι ισραηλινοί πράκτορες κατάφεραν να παγιδεύσουν τους τηλεειδοποιητές και τα ραδιόφωνα της Χεζμπολάχ εισάγοντας μια μικρή ποσότητα ισχυρών εκρηκτικών στις εσωτερικές τους λειτουργίες.
Αυτή η ευπάθεια απλά δεν υπάρχει πλέον με τη σημερινή τεχνολογία.
Δεν χάνεται χώρος σε ένα σύγχρονο smartphone, tablet ή ρολόι. Κάθε συσκευή είναι σχεδιασμένη με αδίστακτη ακρίβεια, γεμάτη με υλικό και συσκευασμένη όσο πιο σφιχτά και αποτελεσματικά γίνεται.
Σε αντίθεση με έναν παλιό τηλεειδοποιητή, που αποτελείται από αντικαταστάσιμα εξαρτήματα με πολλούς εσωτερικούς χώρους, δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία του σύγχρονου τηλεφώνου σας απλά ξεκουμπώνοντας το περίβλημα και σύροντάς το προς τα έξω – η συσκευή είναι σφραγισμένη ως μία μονάδα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι ένας κακόβουλος που επιδιώκει να τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα σε ένα τηλέφωνο που παρήχθη τα τελευταία χρόνια θα χρειαζόταν μια εξαιρετικά εντυπωσιακή τεχνική ικανότητα.
Όχι μόνο ένας σαμποτέρ θα πρέπει να μπορεί να αποσυσκευάσει, να τροποποιήσει και να ξανασυσκευάσει τη συσκευή χωρίς σημάδια, αλλά οποιαδήποτε τέτοια τροποποίηση πιθανότατα θα οδηγήσει σε κάποιου είδους δυσλειτουργία, όπως αισθητά μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σχετικά με την παραγωγή θερμότητας ή την έλλειψη λειτουργικότητας.
Τα περισσότερα gadget υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές απόδοσης και ασφάλειας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διαδικασία κατασκευής, επομένως είναι σχεδόν βέβαιο ότι τυχόν τέτοια ζητήματα θα εντοπιστούν πριν μια συσκευή φτάσει στα χέρια του τελικού καταναλωτή.
Αν και οι τηλεειδοποιητές και τα ραδιόφωνα κατέστησαν σε μεγάλο βαθμό απαρχαιωμένα με την εμφάνιση των smartphone, εξακολουθεί να υπάρχει μια επίμονη αγορά για αυτά επειδή θεωρούνται πιο αξιόπιστα και ασφαλή – τουλάχιστον από ψηφιακές επιθέσεις.
Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με μπαταρίες και ραδιοκύματα, καθιστώντας τις αδιαπέραστες σε νεκρές ζώνες χωρίς WiFi, υπόγεια χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, hackings και καταστροφικές καταρρεύσεις δικτύου όπως αυτές κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ορισμένοι επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης προτιμούν συσκευές τηλεειδοποίησης και χρησιμοποιούνται ευρέως για εργαζόμενους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, όπως εξέδρες πετρελαίου και ορυχεία.
Τα πολυσύχναστα εστιατόρια τα χρησιμοποιούν, επίσης, δίνοντας στους θαμώνες που αναβοσβήνουν, προϊόντα που μοιάζουν με χόκεϊ που δονούνται όταν το τραπέζι σας είναι έτοιμο.
Ειδήσεις σήμερα
Στο στόχαστρο της Κίνας το προς πώληση βελγικό εργοστάσιο της Audi