Το euronewsnext παρουσιάζει μερικές από τις πιο περίεργες δουλειές στο διαδίκτυο που προσφέρουν σημαντικά εισοδήματα για όσους τις εξασκούν:
«Influencer»: Μεγάλα κέρδη για μια ανιαρή ρουτίνα
Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται γιατί κάποιος να θέλει να μάθε κάθε λεπτομέρεια από τη ρουτίνα ενός ξένου, από τον τρόπο περιποίησης της επιδερμίδας του μέχρι τον τρόπο καθαρισμού της κουζίνας. Το 2023 επιβεβαιώνεται πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται και ασφαλώς άνθρωποι που το εκμεταλλεύονται.
Μάλιστα έχει αποδειχθεί τόσο προσοδοφόρα βιομηχανία που, σύμφωνα με το euronews, η Γαλλία προωθεί έναν νόμο ορόσημο για τη ρύθμιση του χώρου, ώστε να οι φορολογικές αρχές λαμβάνουν ένα κομμάτι από την πίτα. Τα κέρδη προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις και συνεργασίες επί πληρωμή.
Κάποια ενδεικτικά νούμερα για τα έσοδα των «influencers» πείθουν και τους πιο δύσπιστούς: Οι «μικρο – influencers», πρόσωπα δηλαδή που έχουν 10.000 έως 50.000 followers, μπορούν να κερδίζουν από 100 έως 500 ευρώ ανά ανάρτηση. Οι «μέγα influencers», δηλαδή όσοι έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο followers κινούνται σε ποσά έως και 10.000 ευρώ για μια ανάρτηση.
Το χρυσοφόρο φετίχ με τα πόδια
Το φετίχ με τα πόδια προφανώς και δεν δημιουργήθηκε με το διαδίκτυο, όμως ο διαδικτυακός κόσμος κατέστησε το εν λόγω φετίχ μια επικερδή επιχείρηση. Το Insider, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, παρουσίασε την ιστορία μιας γυναίκας που στο παρελθόν εργαζόταν σε κομμωτήρια και μπαρ και σήμερα πουλάει εικόνες και βίντεο με τα πόδια της. Πουλάει ακόμα και τις κάλτσες της. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 500 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα, που έχει διατηρήσει κρυφή την ταυτότητά της καθώς δείχνει μόνο τα πόδια και τα δάχτυλά της, ανακάλυψε την ιστοσελίδα «Fun with Feet» κατά τη διάρκεια του lockdown. Σήμερα λαμβάνει πολλά αιτήματα, όπως ένα περίεργο πεντικιούρ ή φωτογραφίες με λασπωμένα πόδια, και βγάζει κατά μέσο όρο 4,500 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες η «επιχείρησή» της ήταν τόσο προσοδοφόρα που αποφάσισε να μετατρέψει τη δουλειά της σε πλήρη απασχόληση. «Πληρώνουν για τα πάντα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως η ίδια βάζει τα όρια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αιτήματα ερωτικού περιεχομένου.
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Φίλοι επί πληρωμή…
Ένα ακόμη διαδικτυακό επάγγελμα που προκαλεί ανησυχία για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας είναι η απόκτηση φίλων επί πληρωμή. Παγκοσμίως ο μέσος όρος χρόνου μπροστά από μια οθόνη είναι περίπου επτά ώρες την ημέρα. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως πολλοί άνθρωποι δηλώνουν πως αδυνατούν να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις εκτός διαδικτύου.
Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, όπως αναφέρει το euronews, το ποσοστό των ανθρώπων που λένε ότι δεν έχουν καθόλου στενούς φίλους αυξήθηκε από 3 τοις εκατό το 1990 σε 12 τοις εκατό το 2021, σύμφωνα με έρευνες της Gallup και του Κέντρου Έρευνας για την American Life.
Αυτά τα αυξανόμενα ποσοστά παγκόσμιας μοναξιάς φαίνεται πως ορισμένοι σκέφτηκαν να τα εκμεταλλευτούν. Για παράδειγμα, το RentAFriend.com προσφέρει υπηρεσίες φιλίας. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να νοικιάσει ένα πρόσωπο για να τον συνοδεύσει σε διάφορες εκδηλώσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις, ή ακόμη και απλώς για να του κάνει παρέα σε μια έξοδο για ποτό, για σινεμά κλπ. Ο «εργαζόμενος» στο RentAFriend μπορεί να κερδίζει περίπου 10 ευρώ την ώρα, ενώ ο πελάτης πληρώνει όλα τα έξοδα, όπως εισιτήρια, φαγητό, καφέδες ή ποτό.
Διαδικτυακά ελκυστικός για λογαριασμό άλλου
Μια ακόμη παράξενη αγορά που έχει κάνει την εμφάνισή της είναι αυτή της δημιουργίας ελκυστικών προφίλ για λογαριασμό άλλων. Γνωστός και ως «ghostwriter», ο επαγγελματίας αναλαμβάνει να πραγματοποιεί αναρτήσεις και σχόλια για λογαριασμό κάποιο άλλου στα social media. Μάλιστα, χρησιμοποιούνται ακόμη και για να κλείσει κάποιος ένα ερωτικό ραντεβού μέσω διαδικτύου. Η τιμή εκκίνησης για έναν τέτοιον «ghostwriter» ανέρχεται από 80 έως 100 ευρώ ανά προφίλ.
Ειδήσεις σήμερα
Επικίνδυνα παιχνίδια διακινητών στον Έβρο
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα με τα άσεμνα βίντεο σε ανήλικους
Εκλογές 2023: Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ