Οι επιστήμονες που χειρίζονται το ρόβερ, θα το καθοδηγήσουν για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο αντικείμενο, αν και υποψιάζονται ότι πρόκειται για κάποια πέτρα που έπεσε από το διάστημα στο αρειανό έδαφος.
«Νομίζουμε ότι είναι μάλλον ένας μετεωρίτης, γι’ αυτό είναι τόσο λαμπερό. Όμως μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν και η απόδειξη θα έλθει μόνο από τη χημική ανάλυση», δήλωσε η Σούζαν Σβέντσερ, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Curiosity. Το ρόβερ θα χρησιμοποιήσει τα επιστημονικά όργανά του ChemCam (κάμερα, φασματογράφος και λέιζερ) για να εξετάσει το αντικείμενο από κοντινή απόσταση.
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Curiosity έχει βρει λαμπερά αντικείμενα στον ‘Αρη. Το 2012, ένα περίεργο γυαλιστερό κομμάτι αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν πλαστικό τμήμα που είχε αποκολληθεί από το ίδιο το ρόβερ. Νωρίτερα το 2018, ένα άλλο παράξενο αντικείμενο ταυτοποιήθηκε ως αρειανός βράχος, ενώ το 2008 το άλλο ρόβερ της NASA, το Opportunity, είχε για πρώτη φορά βρει στον ‘Αρη ένα μικρό μετεωρίτη από σίδηρο.
Κι ενώ το Curiosity είναι απασχολημένο, σε μια άλλη τοποθεσία του ‘Αρη ο στατικός ρομποτικός γεωλογικός-σεισμολογικός ανιχνευτής InSight, που έφθασε προ ημερών, βρίσκεται στη φάση προσαρμογής του, προτού αρχίσει τις δικές του επιστημονικές έρευνες στο υπέδαφος του γειτονικού πλανήτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]