«Γράφω ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια», αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου, Ρεμπέκα Χολ. «Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας πω τι σας έχει “ξεφύγει” από την Ελλάδα, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε».
«Η Αθήνα έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024», επισημαίνει η Χολ. «Έτσι, αρκετοί από εσάς μπορεί να θέλετε να στραφείτε σε κάτι πιο εναλλακτικό. Σας προτείνω μέρη τα οποία μπορεί να μην αποτελούν την πρώτη επιλογή των ξένων τουριστών, αν και μπορούν να σας δώσουν μία “γεύση” της αυθεντικής Ελλάδας».
«Την θέα στην Σύμη δεν την χορταίνεις ποτέ»
Το πρώτο νησί που προτείνει, λοιπόν, η Χολ στο αναγνωστικό κοινό της, είναι το μικρό νησάκι της Σύμης, με τα πανέμορφα, πολύχρωμα αρχοντικά που ξεφυτρώνουν στην πλαγιά ενός λόφου και πάνω απ’ το λιμάνι. «Όταν πλησιάζω το λιμάνι της Σύμης, έχω κάθε φορά την κάμερά μου έτοιμη», λέει η δημοσιογράφος.
Όπως γράφει, η Σύμη μπορεί να μη φημίζεται για τις παραλίες της. Παρόλα αυτά, έχει μερικά υπέροχα σημεία για μπάνιο. «Σας προτείνω να επισκεφτείτε το Νημποριό, έναν μικρό απάνεμο όρμο με μια στενή λωρίδα άμμου που περιβάλλεται από βλάστηση — και, συχνά, από τις περαστικές κατσίκες», λέει η Χολ.
Ένα άλλο πλεονέκτημα της Σύμης είναι η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από το νησί της Ρόδου. Αν και η Ρόδος «πλημμυρίζει» κάθε χρόνο από επισκέπτες, εντούτοις η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της παραμένει ένα «διαμάντι» που αξίζει να επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά. «Η Ρόδος έχει 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, πράγμα που επίσης θεωρώ πλεονέκτημα», γράφει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.
Ύδρα, ένας παράδεισος χωρίς αυτοκίνητα
Τουρισμός: Έσπασαν το φράγμα των 35 εκατ. οι αφίξεις στο 11μηνο του 2024
Η δεύτερη αγαπημένη τοποθεσία της Χολ στην Ελλάδα είναι η Ύδρα, ένα νησί που ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του να μην έχει καθόλου αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα Ι.Χ.
«Αγαπώ την Ύδρα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για την απουσία των οχημάτων», τονίζει η Χολ. Το νησί, όπως γράφει, διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό εργαζόμενων ιπποειδών σε όλο τον κόσμο. «Μόλις κατεβείτε από το πλοίο, θα σας υποδεχτούν οι ιππείς που παρατάσσουν τα ζώα τους για να μεταφέρουν τις αποσκευές σας στο ξενοδοχείο σας», περιγράφει το κείμενο.
«Η Ύδρα δεν έχει πολλές αμμώδεις παραλίες, αλλά μπορείτε να κολυμπήσετε απευθείας από τις πλατφόρμες κολύμβησης της Σπηλιάς κατά μήκος του παραλιακού μονοπατιού δίπλα στην πόλη της Ύδρας», εξηγεί η Χολ.
Η συντάκτρια προτείνει, επίσης, στους αναγνώστες να κάνουν μία βόλτα για να δουν να δείτε τις πολλές μπουτίκ μόδας και κοσμημάτων που βρίσκονται στην Ύδρα, όπου διατίθενται οι δημιουργίες Έλληνων σχεδιαστών.
«Στην Πελοπόννησο χαίρεσαι και βουνό και θάλασσα»
Για όσους δυσκολεύονται να βρουν μία λύση στο δύσκολο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα», η Πελοπόννησος, που συνδυάζει και τα δύο, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. «Πολλές φορές, η Πελοπόννησος αποκαλείται “νησί μέσα στην ενδοχώρα”, αφού περιβάλλεται από νερό και συνδέεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα μόνον μέσω δύο οδών, της διώρυγας της Κορίνθου και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου», εξηγεί η συγγραφέας.
«Η πανέμορφη αυτή περιοχή προσφέρει μία ποικιλία από γραφικά ορεινά χωριά και ατέλειωτες, μαγευτικές ακτές», γράφει η Χολ. «Το αγαπημένο μου μέρος που επισκέπτομαι ξανά και ξανά είναι το Ναύπλιο, το οποίο απέχει από την Αθήνα μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο, ενώ αποτελούσε, μάλιστα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας».
«Όταν φθάσετε εκεί, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Μπούρτζι, ένα φρούριο που χτίστηκε το 1471 πάνω σε ένα μικροσκοπικό νησί, λίγο έξω από το λιμάνι του Ναυπλίου», καταλήγει.