Όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση η ιστοσελίδα της UEFA, τα περισσσότερα (20) σημειώθηκαν στο χρονικό διάστημα 16′-30′, ενώ είναι αξιοσημειώτο ότι 12 έχου μπει στον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων.
Γερμανία και Ισπανία είναι οι ομάδες με τις καλύτερες επιθέσεις (με 11 γκολ ), η Γερμανία έχει τις πιο σωστές μεταβιβάσεις (91,2% μέσος όρος/2949 απο τις 3235), τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (64,8% μέσος όρος) έχει η Πορτογαλία, η Ισπανία τις περισσότερες προσπάθειες (102/35 στην εστία). Συνολικά τις πιο πολλές επιθέσεις (379) έχει η Πορτογαλία.
Η Πορτογαλία έχει τα περισσότερα κόρνερ (47), τα πιο πολλά φάουλ (74) έκανε η Ισπανία και η Αγγλία είναι εκείνη που δέχθηκε τα περισσότερα (73).
Η Σλοβενία έχει τα περισσότερα τάκλιν (79), τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (230) έχει η Ισπανία και η Γεωργία τις περισσότερες επεμβάσεις (29). Τις πιο πολλές κίτρινες κάρτες (20) δέχθηκε η Τουρκία) και κόκκινες (2) η Τσεχία.
Telegraph: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κινείται για την αγορά της Βάσκο ντα Γκάμα, θέλει να εμπλακεί και στη Μόντσα
Πρώτοι σκόρερ (από 3 γκολ) είναι οι, Ζορζ Μικαουτάτζε (Γεωργία), Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία), Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία) και Ιβάν Σράντς (Σλοβακία) τις περισσότερες προσπάθειες στην εστία (11) έχει ο Κάι Χάβερτς (Γερμανία), ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) έχει συνολικά τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες (23), αν και για πρώτη φορά στην καριέρα του σε φάση ομίλων μεγάλης διοργάνωσης (από το 2004) δεν κατάφερε να σκοράρει, ούτε φυσικά στο νοκ άουτ (εκτός από τη διαδικασία των πέναλτι).
Ο Γιαμάλ (Ισπανία) έχει τις περισσότερες ασίστ (3), τα πιο πολλά τάκλιν (18) έχει ο Τζουντ Μπελιγχαμ (Αγγλία), τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (38) ο Αντόνιο Ρούντιγκερ (Γερμανία) και τις πιο πολλές αποκρούσεις (29) ο Γκιόργκι Μαρμαντασβίλι (Γεωργία).
Ο Φαν Ντάικ (Ολλανδία) έχει κάνει τα πιο πολλά φάουλ (12), τη μεγαλύτερη ταχύτητα (36,5 χλμ/ω)ανέπτυξε ο Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία), την πιο μεγάλη απόσταση (63,9 χλμ) κάλυψε ο Ντέκλαν Ράις (Αγγλία), ενώ ο Ντοκού (Βέλγιο) έκανε τις περισσότερες ντρίμπλες (34).
Πέντε πάιχτες, οι Ντέκλα Ράις (Αγγλία), Τζον Στόουνς (Αγγλία), Κάιλ Γουόκερ (Αγγλία), Ντιόγκο Κόστα (Πορτογαλία) και Τζόρνταν Πίκφορντ (Αγγλία), έχουν παίξει τα περισσότερα λεπτά (από 510).
Ο Αλβανός Νεντίμ Μπαϊράμι σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro μετά από 23 δευτερόλεπτα εναντίον της Ιταλίας, αν και η ομάδα του έχασε με 2-1.
Ειδήσεις σήμερα
Euro 2024: Η Premier League «σημείο αναφοράς» στον ημιτελικό της Αγγλίας με την Ολλανδία
Euro 2024: Σκληρό μπρα ντε φερ εν όψει ημιτελικών – Η Πολωνή οπαδός που απειλεί την Ιβάνα Κνολ
Μπρεάζου – Αμούτζας: Το πρώτο τους καλοκαίρι ως ζευγάρι στην Πύλο!